Prognoză meteo 6 august 2021. Vijelii şi grindină, la început de weekend. Instabilitate atmosferică, în toată ţara

Valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara, iar vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord-est, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice.

05 aug. 2021, 23:12
Prognoză meteo 6 august 2021. Vijelii şi grindină, la început de weekend. Instabilitate atmosferică, în toată ţara

Prognoză meteo 6 august 2021. Vor fi perioade în care fenomenele vor fi mai intense în Dobrogea, estul Munteniei şi local în Moldova, unde vor fi posibile vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25…40 l/mp.

Prognoză meteo 6 august 2021. Cu se confruntă românii weekendul acesta

Prognoză meteo 6 august 2021. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni. La sfârşitul nopţii se va forma izolat ceaţă.

BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în scădere. În cursul zilei, temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, apoi cerul va deveni variabil. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

LA NOAPTE Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei şi local în Transilvania şi se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala local şi în restul teritoriului, dar la intensitate mai redusă. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra în general între 14 și 23 de grade.

BUCUREȘTI În special în orele serii, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

SAMBATA Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, dar se vor menţine agreabile în majoritatea zonelor, doar în Oltenia şi sudul Munteniei urmând a fi local o vreme călduroasă. Ca aspect, va predomina cerul variabil; la începutul zilei fenomene de instabilitate vor mai fi posibile local în extremitatea de sud-est a ţării, iar ploi slabe, de scurtă durată se vor semnala izolat în Maramureş şi la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, dar şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, mai mici în depresiuni. La sfârşitul nopţii, izolat, în special în zonele depresionare, se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

DUMINICA Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi sud-vestice va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări seara şi noaptea în vestul teritoriului unde va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 7…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest. La sfârşitul nopţii, în special în zonele depresionare, izolat se va forma ceaţă. BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creştere uşoară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, mai coborâtă în zona periurbană.

LUNI Valorile termice vor continua să crească, îndeosebi în regiunile din jumătatea sudică a țării va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, mai ales după-amiaza și seara, local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în vest, sud-vest și centru unde probabilitatea pentru manifestări de instabilitate (intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină) va fi în creștere. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 39 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în creștere, vor depăși în orele după-amiezii pragul caniculei, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade, mai coborâtă în zona periurbană.

DE MARTI PANA JOI Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, local caniculară în regiunile sudice. În primele două zile ale intervalului, probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi ridicată în zonele montane și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Citeşte şi: Noi alerte meteo de la ANM pentru următoarele două zile: caniculă în sud, furtuni puternice în mai multe judeţe
 


loading...