Prognoza meteo 6 decembrie. Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae!

Meteorologii vin cu vești bune pentru prima zi din săptămână. Luni, pe 6 decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade și doar pe arii restrânse vor fi câteva înnorări, potrivit RTV.

05 dec. 2021, 16:09
Prognoza meteo 6 decembrie. Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae!

Prognoza meteo 6 decembrie

. Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești bune pentru ziua Sfântului Nicolae. Mercurul din termometre va fi mai ridicat față de normalul acestei perioade, iar ploile, în cazul în care apar, vor fi slabe.

În sud-estul ţãrii vremea se va încãlzi faţã de ziua precedentã, devenind caldã pentru aceastã datã; cerul va prezenta înnorãri temporare, dar numai pe arii restrânse îndeosebi noaptea se vor semnala ploi slabe sau burniţã. În celelalte regiuni vremea va fi predominant închisã şi se vor semnala precipitaţii.

În prima parte a zilei local şi temporar sub formã de ploaie, iar începând din orele serii aria acestora va fi în extindere şi se vor acumula cantitãţi ce vor depãşi 15…25 l/mp. Pe parcursul nopţii acestea vor fi sub formã de ploaie în Oltenia, mixte în Banat, Crişana şi Transilvania şi predominant sub formã de ninsoare în Maramureş şi nordul Moldovei.

La munte, ziua vor fi precipitaţii mixte şi doar la altitudini mari va ninge, iar seara şi noaptea, aria ninsorilor moderate cantitativ va fi în extindere. Izolat, îndeosebi în centrul şi nord-estul teritoriului vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi de la 1…2 grade în nordul Moldovei, pânã la 15…16 în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor încadra, între -1 şi 8 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Pe alocuri, în special în sud şi est se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo 6 decembrie în București

Cerul va avea înnorãri, iar în a doua parte a intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, mai ridicatã decât în ziua precedentã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

LA NOAPTE

În țară, cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua, în vest şi sud-vest, local în centru şi nord şi izolat în rest. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantitãţi de apã de 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montanã înaltã va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã şi vor fi intensificãri ale vântului, cu viteze mai mari în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada.

În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase, în special din est şi sud, pe alocuri se va semnala ceaţã. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, se vor încadra între -3 şi 7 grade, posibil mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dobrogea pânã spre 8…10 grade.

La noapte, în București

Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…3 grade. Spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã.