PROGNOZA METEO 6 FEBRUARIE. Cum va fi vremea în primul weekend din februarie

Vremea continuă să fie deosebit de caldă pentru această perioadă, exceptând unele regiuni ale țării. În Capitală, temperaturile vor ajunge la 16 grade.

05 feb. 2021, 21:07
PROGNOZA METEO 6 FEBRUARIE. Cum va fi vremea în primul weekend din februarie

PROGNOZA METEO 6 FEBRUARIE. În regiunile nordice și nord-estice cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Moldova și zona montană limitrofă unde va ninge, dar trecător se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie, care pe arii restrânse vor depune polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, însă cu oprobabilitate destul de mare din a doua parte a nopții, în cele sudice și sud-estice, pe arii restrânse va fi nebulozitate de nivel jos și ceață, posibil asociate izolat cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -3 și 6 Grade.

În București, cerul va fi variabil, iar cu o proabilitate destul de mare, în special spre sfârșitul intervalului, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceață. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

Citește și: Alertă meteo, vremea se strică în weekend. Se va depune strat nou de zăpadă

Sâmbătă, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, exceptând nord-estul teritoriului, unde valorile termice vor continua să scadă și vor deveni negative pe parcursul zilei, situându-se astfel cu mult sub cele normale datei. În nordul și nord-estul țării vor fi înnorări pe tot parcursul intervalului și temporar vor fi precipitații. Va ploua, iar în Moldova și în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță sau ploaie, iar pe arii restrânse se va depune polei. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe restrânse 10…15 l/mp. În restul teritoriului, pe arii restrânse în primele ore ale zilei și local, cu o probabilitate mai mare din nou din a doua parte a nopții, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceață, izolat și trecător posibil asociată cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de 60…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la -5…-4 grade în nordul Moldovei, până spre valori în jurul a 17 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 6 grade, mai ridicate în sudul Banatului, până spre 9…10 grade.

În București, valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei. La începutul zilei și din nou, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO 6 FEBRUARIE. Duminică, în sudul şi în sud-estul ţării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate stratiformă sau ceaţă persistente, cu precădere în zonele joase de relief, asociate pe arii restrânse cu burniţă sau ploaie slabă, condiţii în care valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale în prima decadă a lunii februarie. În Moldova vremea va fi foarte rece, cu temperaturi negative pe tot parcursul intervalului, în special în nordul și centrul regiunii, unde precipitaţiile, slabe cantitativ vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, care pe alocuri vor favoriza depuneri de polei. În regiunile intracarpatice, în zonele montane şi submontane vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an; cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări noaptea, când aria ploilor va fi în extindere treptată. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Izolat, depuneri de polei se vor semnala şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, precum și în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste și în sudul Banatului, iar pe arii în general restrânse, temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în extremitatea de nord a Moldovei și 10…11 grade în sudul Banatului.

În București, vremea va fi închisă, cu nebulozitate de plafon jos persistentă şi fără variaţii termice pe tot parcursul intervalului, respectiv valori în jurul a 4 grade la amiază şi în jur de 3 grade spre dimineaţă. Vor fi condiţii de burniţă, iar la începutul intervalului şi noaptea se poate forma ceaţă. Vântul va sufla în general moderat.

Luni, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în aproape toată ţara, exceptând extremitatea de nord-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Cerul va avea înnorări, iar aria ploilor -în general moderate cantitativ- va cuprinde majoritatea regiunilor; în Moldova vor predomina ploile şi local, în nordul regiunii, vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă, iar în a doua parte a nopţii şi în nord-nord-vest precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla tare la munte, mai ales noaptea, cu rafale ce vor depăşi pe creste 90…100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada; intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 50…60 km/h, în vest, în centru şi în sud-est. Izolat şi trecător se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua; vor fi mai ales averse şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, în special seara şi noaptea.

PROGNOZA METEO 6 FEBRUARIE. Marți, în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile sudice, valorile termice se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice în prima decadă a lunii februarie; excepţie va face extremitatea de nord-est unde vremea va fi rece. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și în jurul a 17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în nordul Moldovei și 8 grade în sudul Banatului şi al litoralului. Cerul va avea înnorări temporare, în regiunile sud-vestice va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar în restul teritoriului pe alocuri vor fi ploi slabe. În nordul Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte şi depuneri de polei, iar în zona montană, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local în estul şi sud-estul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cu o maximă a temperaturii aerului de 15…16 grade şi o minimă de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii când trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua

. DE MIERCURI PANA VINERI În prima parte a intervalului, vremea se va menţine caldă în aproape toată ţara, apoi se va răci, local chiar accentuat. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în majoritatea zonelor.