Prognoza meteo 6 ianuarie. Vreme rece cu ploi şi ninsori abundente în centrul nordul şi vestul ţării. Avertizare de inundaţii

Vremea se va răci accentuat în regiunile vestice, centrale și nordice unde vor fi temperaturi maxime cuprinse, în general, între 3 și 8 grade. În regiunile joase va ploua, în dealurile subcarpatice vor fi lapoviță și ninsoare. Ninosri vor fi şi la munte. În sud și sud-est va fi în continuare mult mai cald decât în mod obișnuit la această dată, cu valori termice maxime cuprinse între 10 și 18 grade.

05 ian. 2022, 16:46
Prognoza meteo 6 ianuarie. Vreme rece cu ploi şi ninsori abundente în centrul nordul şi vestul ţării. Avertizare de inundaţii

Prognoza meteo 6 ianuarie. La noapte, cerul va fi variabil în regiunile sudice, sud-estice și parțial în cele centrale și mai mult noros în rest. Va ploua în Maramureș, unde cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, local în Crișana, Banat și nordul Transilvaniei și izolat în nordul Moldovei. În nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi spre dimineață, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde se vor depăși la rafală 60…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, posibil ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade. Spre dimineața vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Bobotează 2022. Cât timp este bine să bei agheasmă mare. Ce trebuie să faci cu agheasma care capătă un miros neplăcut

Prognoza meteo 6 ianuarie – JOI

Vremea se va răci accentuat în regiunile vestice, centrale și nordice unde vor fi temperaturi maxime cuprinse, în general, între 3 și 8 grade, iar mai ales pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentă și temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, iar pe arii mai restrânse, în special în dealurile subcarpatice și lapoviță și ninsoare. În zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile. În sud și sud-est va fi în continuare mult mai cald decât în mod obișnuit la această dată, cu valori termice maxime cuprinse între 10 și 18 grade; cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora treptat, și pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, iar pe arii restrânse și în rest, cu precădere în sud-vest, centru și est. Îndeosebi dimineața, izolat se va va semnala ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 6 grade.

București. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Citeşte şi: Boboteaza 2022: Dacă dai bani cu împrumut, vei avea ghinion tot anul

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va răci accentuat și în regiunile sudice și sud-estice, astfel la nivelul întregii țări, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în nordul și nord-estul țării, iar în rest nebulozitatea va fi persistentă și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Noaptea vor fi înnorări în majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în Dobrogea, mixte în Muntenia și Oltenia și mai ales ninsori în Banat, Crișana și izolat în celelalte regiuni. La munte va ninge, iar mai ales în Munții Banatului și în Carpații Meridionali zăpada va fi spulberată. Pe suprafețe mici, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar local și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 3 grade.

București. Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros și trecător se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie pe parcursul zilei, iar noaptea mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi predominant închisă. Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în vest și nord-vest, unde local se va depune strat de zăpadă, mixte în centru și nord-est, precum și în zonele deluroase din sud, iar rest mai ales ploi. Izolat se va forma polei. În zonele de munte va continua să ningă, pe alocuri moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar în prima parte a zilei, pe arii restrânse și în regiunile sudice și estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 6 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține închisă. Temporar se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 3…5 grade, iar noaptea, temperatura se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va menține predominant închisă. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în sudul și sud-estul țării, iar în rest mixte. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime, în general, între -3 și 5 grade. Pe alocuri vor fi condiții de ceață și izolat de polei.

București. Vremea va fi în continuare predominant închisă. Temporar va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar minima va fi de 4…5 grade.