Prognoza meteo 7 aprilie. Val de aer polar peste România. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării

Un val de aer polar pune din nou stăpânire pe România. În următoarele zile vremea se răceşte şi se întorc ninsorile şi viscolul.

06 apr. 2021, 13:53
Prognoza meteo 7 aprilie. Val de aer polar peste România. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării

Prognoza meteo 7 aprilie.

La noapte, vremea va fi în general închisã şi se vor semnala precipitaţii în sud-vest, centru şi nord-est şi local în celelalte regiuni. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare în Transilvania, sudul Banatului şi nordul Moldovei, mixte în zonele deluroase şi mai ales ploi în rest, iar la munte va ninge. Se va depune un strat nou de zãpadã, local moderat în centru şi mai însemnat în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificãri în zonele montane, în special în masivele sudice, la altitudini mai mari de 1500 m, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilitãţii, dar viteze, în general, de 45…55 km/h vor fi, local şi temporar, şi în zonele mai joase de relief, îndeosebi din estul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade. Izolat, în nord-vest, vor fi condiţii brumã.
BUCURESTI. Cerul va avea înnorãri, trecãtor va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 3…6 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN: Ninsori viscolite la munte, vremea se răceşte în toată ţara

Prognoza meteo 7 aprilie. MIERCURI vremea se va rãci accentuat în majoritatea regiunilor, devenind deosebit de rece pentru aceastã perioadã. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni şi 11 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai coborâte, spre -9 grade, în estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate ziua, când se vor semnala precipitaţii, îndeosebi sub formã de ninsoare în nord-estul şi centrul ţãrii, local, mixte, în vest şi mai ales ploi în sud-est şi doar izolat în rest. La munte va ninge şi va continua sã se depunã strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Orientali. Temporar vântul va avea intensificãri în mare parte din ţarã, în special în prima parte a intervalului, cu viteze mai mari în sud şi sud-vest, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, dar mai ales în zona montanã înaltã, unde vitezele vor depãşi 80…90 km/h, iar zãpada va fi viscolitã. Noaptea se va semnala brumã pe arii extinse şi, izolat, va fi ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va rãci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã. Astfel, temperatura maximã va fi de 7…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade, mai scãzutã în zona perifericã. Cerul va avea înnorãri şi temporar, mai ales ziua, va ploua. Vântul va avea intensificãri în prima parte a intervalului cu viteze, în general, de 45…55 km/h, apoi va slãbi în intensitate. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţã şi brumã, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 5 – 18 aprilie. Temperaturi foarte scăzute în toată ţara, ninsori viscolite şi ploi

 

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru aceastã perioadã, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade. Cerul va avea înnorãri, în special pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare în centru şi în zonele deluroase, local mixte în vest şi mai ales ploi, pe arii restrânse, în rest. La munte va ninge. Izolat, dupã-amiaza, vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri în mare parte din ţarã, cu viteze mai mari la munte şi în sud-vest. Noaptea, local, se va semnala brumã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate dupã-amiaza când vor fi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de -2…0 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, iar noaptea, de brumã.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în general frumoasã, dar se va menţine deosebit de rece pentru prima decadã a lunii aprilie în cea mai mare parte a ţãrii; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre -11 grade şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri ziua în zona montanã, în special în Carpaţii de Curburã şi estul Carpaţilor Meridionali, unde izolat va fulgui, precum şi în regiunile sud-estice unde vor fi posibile, pe spaţii mici, precipitaţii slabe, de scurtã duratã, mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în zona montanã înaltã. În orele dimineţilor se va forma pe arii restrânse ceaţã, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumã pe arii extinse în nord, centru şi nord-est şi local în restul teritoriului.
BUCURESTI. Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri în a doua parte a zilei când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 1…2 grade, mai scãzutã, spre -2 grade, în zona periurbanã unde se va produce brumã.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice, în creştere uşoarã faţã de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã, mai ales dimineaţa şi noaptea, în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9…-7 grade în depresiunile intramontane şi 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu unele intensificãri pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţã, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumã -local în Transilvania şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni.
BUCURESTI. Deşi în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât normal la aceastã datã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade, mai scãzutã, pânã în jurul a 0 grade, în zona periurbanã unde vor mai fi condiţii de brumã.