Alertă meteo COD GALBEN: Ninsori viscolite la munte, vremea se răceşte în toată ţara

Alertă meteo de ultimă oră. ANM a emis o alertă cod galben de ninsori şi viscol în plină primăvară.

06 apr. 2021, 11:16
Alertă meteo COD GALBEN: Ninsori viscolite la munte, vremea se răceşte în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă pentru perioada 6 – 8 aprilie. Se aşteaptă precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 5 – 18 aprilie. Temperaturi foarte scăzute în toată ţara, ninsori viscolite şi ploi

De asemenea, a fost emisă o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, pentru intervalul 6 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00. Sunt aşteptate ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Alertă meteo cod galben de ninsori viscolite

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi


loading...
Partenerii noștri