Prognoza meteo 7 februarie. Vreme de aprilie în România, meteorologii anunță maxime de 20 de grade. Pericol de inundații în multe zone

Vremea se schimbare radical după fenomenele meteo severe. Se încălzește vremea în toată țara, iar meteorologii anunță zile la rând cu peste 20 de grade.

06 feb. 2024, 15:03
Prognoza meteo 7 februarie. Vreme de aprilie în România, meteorologii anunță maxime de 20 de grade. Pericol de inundații în multe zone

Prognoza meteo 7 februarie. La noapte, cerul va fi variabil, exceptând nordul teritoriului unde vor fi înnorări temporare. Izolat în nordul Carpaților Orientali se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali (rafale de 90…100 km/h), dar temporar și în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, local în Transilvania și Moldova (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile minime, cu mult peste mediile multianuale, se vor încadra între -2 și 9 grade. Izolat va fi ceață, îndeosebi în vest și centru.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă, cu mult mai mare decât media multianuală, va fi de 4…6 grade, potrivit ANM.

Citește și: ANM anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

 

Prognoza meteo 7 februarie MIERCURI

Valorile de temperatură vor fi cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 19…20 de grade, izolat în regiunile sudice, iar minimele între -2 și 8 grade. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Vor fi ploi slabe local în Maramureș și izolat în Crișana și Transilvania. În Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, trecător se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali (rafale de 80…100 km/h), dar local și temporar și în zonele joase de relief (rafale de 45…55 km/h). Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, îndeosebi în vestul și centrul teritoriului.

București. Valorile de temperatură vor fi cu mult peste cele normale specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar minima de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h).

Citește și: Prognoza meteo pentru 5 – 18 februarie. Schimbare bruscă a vremii. Diferențe de 15 grade de la o săptămâna la alta

 

Prognoza meteo JOI
Valorile de temperatură se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin în sudul și sud-estul teritoriului, dar cu înnorări temporare în rest. Va ploua slab, local în Maramureș și izolat în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, iar în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1700, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h, dar pe arii restrânse și în nord-vest, centru și sud (viteze de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar minimele între -1 și 8 grade. Izolat, dimineața va fi ceață.

București. Valorile de temperatură se vor menține cu mult peste mediile multianuale. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar minima de 3…5 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperaturile maxime vor fi de la 10…11 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 19…20 de grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de nord a țării, dar numai pe arii restrânse în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei și zona montană aferentă va ploua slab, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte, cu precădere în Carpații Orientali și Munții Apuseni și local în zonele joase de relief, mai ales din vest și nord-vest. Dimineața și noaptea, în special în Oltenia, sudul Moldovei și în depresiunile din Transilvania, izolat va fi ceață.

București. Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii februarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, iar cele minime, în general între 1 și 10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea în jumătatea de vest a teritoriului, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, îndeosebi în regiunile extracarpatice și în depresiuni, izolat se va semnala ceață.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 19…20 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.