Prognoza meteo 7 februarie. Vreme geroasă în toată țara. Meteorologii anunță iar ninsori viscolite în mai multe județe

Vremea va continua să se răcească și va ninge viscolit în zonele montane. Temperaturile vor scădea până la minus 19 grade. Marți va mai ninge în jumătatea de est a teritoriului și doar izolat în rest. Vântul va sufla cu putere în Dobrogea, Moldova, în jumătatea de est a Munteniei și la munte.

06 feb. 2023, 16:34
Prognoza meteo 7 februarie. Vreme geroasă în toată țara. Meteorologii anunță iar ninsori viscolite în mai multe județe

Vremea va fi rece, geroasă la munte, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte Crișanei, local în Oltenia și pe arii mai restrânse în celelalate regiuni. La noapte, temperaturile minime se vor situa între -19 și -5 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral spre -3 grade. Cerul va fi variabil în vestul și sud-vestul teritoriului, dar cu înnorări temporare și pe suprafețe mici ninsori slabe în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul, în sud-estul țării precum și la munte, cu precădere pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h, viscolind trecător ninsoarea sau spulberând zăpada. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi rece, astfel că temperatura minimă va fi de -8…-5 grade. Trecător cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi rece, iar dimineața și noaptea, la munte, în Maramureș, Transilvania, local în Crișana, Oltenia, Moldova și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 și 4 grade, iar cele minime între -15 și -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ninsori slabe, local în jumătatea de est a teritoriului și doar izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales ziua, în Dobrogea, Moldova, jumătatea de est a Munteniei și la munte, la altitudini mari, cu viteze în general de 40…50 km/h, amplificând senzația de frig. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei și noaptea când trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească, potrivit ANM.

Citește și: Ger năprasnic și ninsori viscolite în România, apoi vremea se încălzește. Temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 

Prognoza meteo MIERCURI
Valul de frig va persista și se va resimți mai ales la valorile din cursul dimineții și al nopții când va fi ger în regiunile nordice, nord-estice, în centru, la deal și la munte și pe alocuri în rest, iar în est și în sud-est vântul va amplifica senzația de frig. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ninsori slabe în Dobrogea, Muntenia, pe alocuri la munte și în Moldova și cu totul izolat în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în sudul și centrul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 45…55 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -16 și -5 grade, izolat spre -20 de grade în special în depresiuni. Pe spații mici se va forma ceață cu depunere de chiciură.

București. Vremea se va menține rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -8…-5 grade.

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi în continuare rece în cea mai mare parte a țării, iar dimineața și noaptea va fi ger în jumătatea de nord a țării și local în rest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime în general între -18 și -5 grade, cu valorile mai mici în depresiuni. Pe arii restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.

Citește și: Ger năprasnic, ninsori abundente și avalanșe în Europa. Cod roșu de ninsori abundente în Atena. Avalanșe în Elveția și Austria

 

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice diurne vor crește ușor în sudul țării, însă vremea se va menține rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea va fi ger în nord-vestul, centrul și estul țării; temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri se va forma ceață cu depunere de chiciură.

București. Valorile termice diurne vor crește ușor, dar dimineața și noaptea va fi rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.