PROGNOZA METEO 8 APRILIE. Vreme deosebit de rece. Temperaturi de îngheţ şi brumă

Prognoza meteo 8 aprilie. Vremea se menţine în continuare deosebit de rece pentru data din calendar. Potrivit meteorologilor, vor fi temperaturi de îngheţ şi brumă în mai multe zone din ţară până sâmbătă.

07 apr. 2021, 18:17
PROGNOZA METEO 8 APRILIE. Vreme deosebit de rece. Temperaturi de îngheţ şi brumă
PROGNOZA METEO 8 APRILIE. Vreme deosebit de rece. Temperaturi de îngheţ şi brumă

Prognoza meteo 8 aprilie. LA NOAPTEVremea va fi deosebit de rece

, cu temperaturi minime cuprinse între -6 și 4 grade, mai coborâte, spre – 10 grade, în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-est unde pe arii restrânse vor mai fi mai ales ploi, dar și în regiunile intracarpatice și la munte unde izolat va mai ninge slab. Vântul va avea intensificări în sud vest și centru, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană peste 60…70 km/h, spulberând zăpada. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol. În zonele joase de relief, pe spații mici va fi ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va fi deosebit de rece pentru această dată, cu o minimă termică de 0…2 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo JOI. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, mai ales dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 4 grade. Cerul va avea înnorări, în special pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitații ce vor avea și caracter de aversă – predominant sub formă de ninsoare în zonele de deal și de munte și mai ales ploi, local în vest și pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în prima jumătate a intervalului în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană peste 60…70 km/h, spulberând zăpada. La sfârșitul nopții, se vor produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi

Vremea în BUCUREȘTI se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când vor fi ploi slabe de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 11 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai scăzută, spre -2 grade, în zona periurbană unde se va produce brumă.

Prognoza meteo VINERI. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie, îndeosebi dimineața și noaptea, când se va produce brumă și, pe alocuri îngheț la sol. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -11 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral spre 3…4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în zona montană, în special în Carpaţii Orientali și în Carpații Meridionali, unde izolat va fulgui, precum și în regiunile centrale, estice și sud-estice unde vor fi posibile, pe spaţii mici, precipitaţii slabe, de scurtă durată, mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări în zona montană înaltă. În orele dimineţilor izolat se va forma ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține deosebit de rece pentru această dată, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…1 grade, mai scăzută, spre -3 grade, în zona periurbană. În cursul nopții se va produce brumă.

Prognoza meteo SAMBATA. Valorile termice, deşi în creștere uşoară față de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare, în majoritatea zonelor, o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, în special dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8…-7 grade în depresiunile intramontane şi 6…8 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiții de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă – local în Transilvania şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni.

Vremea în BUCUREȘTI. Deşi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât normal la această dată, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută, până în jurul a 0 grade, în zona periurbană unde vor mai fi condiţii de brumă.

Prognoza meteo DUMINICA. În jumătatea de sud-vest a ţării, valorile termice se vor apropia de cele normale ale datei, dar în restul teritoriului vremea va fi încă rece dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice unde pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, izolat şi trecător cu intensificări în zona montană înaltă şi în Banat. Vor fi condiții de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii izolat se va mai produce brumă în centru şi nord-est.

Vremea în BUCUREȘTI va fi predominant frumoasă, dar valorile de temperatură se vor menţine uşor mai scăzute decât normele perioadei, astfel că maxima se va situa în jurul a 16 grade, iar minima va fi de 1…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo de LUNI PANA MIERCURI

În primele două zile, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească în toate regiunile, dar la sfârşitul intervalului probabilitatea de ploaie va fi ridicată, iar în jumătatea de vest a ţării temperaturile vor fi în scădere.