PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi

Meteorologii au emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, care cuprinde şi perioada Paştelui Ortodox, care va fi pe 2 mai.

02 apr. 2021, 12:23
PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi

PROGNOZA METEO PAŞTE 2021 5 – 12 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile intracarpatice şi la munte. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO PAŞTE 2021 12 – 19 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

PROGNOZA METEO PAŞTE 2021 19 – 26 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nordice şi centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

PROGNOZA APRILIE 2021. Vreme schimbătoare până la Paşte
PROGNOZA METEO PAŞTE 2021 26 aprilie – 3 mai

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, care cuprinde şi perioada Paştelui Ortodox, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Elena Mateescu, director ANM: „Vor fi schimbări bruşte de temepraturi”

„De Paştele catolic va fi o vreme uşor mai rece faţă de ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Practic, de mai mulţi ani nu se mai potriveşte acest lucru, indiferent că vorbim de Paştele catolic, fie că vorbim de cel ortodox, pentru că aceste alternanţe sunt din ce în ce mai evidente, iar aceste circulaţii rapide, aşa cum am spus, determină treceri foarte bruşte de la zile foarte călduroase la o vreme fie apropiată de normalul termic, fie sub ce ar fi normal pentru perioada respectivă.

Şi ceea ce este normal, cantităţile de precipitaţii care se pot situa între 15-20 l/mp. Vorbim de cantităţi moderate, ceea ce pentru agricultură e un semnal bun”, a declarat, într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo de Florii. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că în săptămâna Floriilor sunt aşteptate temperaturi apropiate de normalul climatologic specific perioadei.