Prognoza meteo 8 august. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade. După caniculă vin furtuni puternice şi grindină

Valul de caniculă a fost prelungit până marţi. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade în sud-vestul, sudul și sud-estul teritoriului. Din a doua parte a zilei de luni, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de vijelii și grindină în jumătate de nord şi la munte.

07 aug. 2022, 14:37
Prognoza meteo 8 august. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade. După caniculă vin furtuni puternice şi grindină

Prognoza meteo 8 august. La noapte, cerul va fi variabil, pe arii restrânse cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele montane, submontane și în nord-estul teritoriului, cu precădere în prima parte a nopții. Izolat vor fi posibile cantități de apă de peste 10…20 l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 12 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în nordul litoralului.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo 8 august – LUNI

Valul de căldură va persista în sud-vestul, sudul și sud-estul teritoriului, unde disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și pe arii relativ extinse va fi caniculă. În zonele montane și submontane, în centrul teritoriului, iar în a doua parte a zilei și noaptea, local, și în vest și în nord, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de vijelii și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor depăși 15…25 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene vor apărea izolat și la intensitate mai mică. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 15 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 12 grade, potrivit ANM.

BUCUREȘTI Valul de căldură va persista, astfel că vremea va fi caniculară și cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură – umezelă (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Citeşte şi: Prăpăd în România din cauza secetei. Încă trei zile de foc cu temperaturi resimţite peste 42 de grade. Anunţ îngrijorător de la hidrologi

 

Prognoza meteo MARTI 

Vremea va fi în general instabilă, dar în sudul și în sud-estul țării valul de căldură şi local canicula și disconfortul termic vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. La munte, în vestul, centrul, nordul teritoriului, local în sud-vest și est și izolat în rest vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate, va cădea grindină și vor fi vijelii. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei și 37 de grade în Muntenia, iar cele minime între 11 şi 23 de grade.

BUCUREȘTI Valul de căldură va persista și în continuare va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi în septembrie, când începe şcoala

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va deveni răcoroasă în nord, în centru, în zonele montane şi submontane, însă valorile termice vor scădea şi în restul ţării, mai semnificativ în sud-sud-est unde totuşi vremea va mai fi local călduroasă, cu disconfort termic. Cerul va avea înnorări mai persistente în nord-est şi în centru unde va ploua pe arii relativ extinse, iar din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua în zonele montane, în Oltenia, vestul Munteniei şi în Banat unde vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descărcări electrice. În celelalte zone, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și sud-estice şi local în extremitatea vestică a teritoriului şi pe crestele montane, dar trecător și în rest, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 29 de grade, mai ridicate local în Muntenia şi în vestul Dobrogei, spre 32…34 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiuni şi 19…21 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI Valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de zilele precedente, totuşi vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora temporar şi va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări eletrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

 

Prognoza meteo JOI 

Vremea se va menţine răcoroasă în zonele de deal şi de munte, iar în restul ţării valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice datei; temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiunile intramontane şi 20…21 de grade pe litoral. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse pe arii extinse în sud-vest şi la munte, unde izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, local în vest şi în centru şi pe spaţii mici în rest. Pe alocuri se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi posibile izolat căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice şi izolat în restul teritoriului.

BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi posibile ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.