PROGNOZA METEO 8 decembrie. De joi se încălzeşte din nou, în weekend se vor atinge 15 grade

De joi vremea se va încălzi în toată ţara, astfel că sâmbătă temperaturile vor ajunge la 15 grade Celsius în Dobrogea şi 11 grade în Bucureşti.

07 dec. 2021, 18:17
PROGNOZA METEO 8 decembrie. De joi se încălzeşte din nou, în weekend se vor atinge 15 grade

PROGNOZA METEO 8 decembrie. Miercuri, vremea se va rãci în jumãtatea de nord a ţãrii, în timp ce în restul zonelor valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri în sudul, estul şi centrul teritoriului, iar pe parcursul zilei vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi mai ales ploi în Dobrogea, Muntenia şi izolat în Oltenia. La munte temporar va ninge. La începutul zilei, în Moldova pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, ziua în regiunile estice şi în zona Carpaţilor de Curburã viscolind ninsoarea, iar noaptea în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei şi 9…10 grade pe litoral, iar cele minime în general între -7 şi 1 grad. În zonele joase, mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã.

La Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine predominant închisã, iar mai ales în primele ore ale zilei trecãtor va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -1…0 grade. Spre sfârşitul intervalului se va semnala ceaţã, cu o probabilitate mai ridicatã în zona preorãşeneascã.

Citeşte şi Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Unde va ninge în vacanţa de iarnă

Joi, valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent în mare parte din ţarã şi se vor situa în general peste cele normale în prima decadã a lunii decembrie, excepţie fãcând Moldova, unde vremea va fi rece şi închisã, cu nebulozitate joasã persistentã. În jumãtatea de vest a teritoriului, cerul se va înnora treptat, dupã orele amiezii, aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele montane aferente noaptea vor fi precipitaţii mixte -predominant ninsori pe creste. În sudul, sud-estul şi local în centrul ţãrii cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe în cursul nopţii. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar temporar şi cu viteze mult mai mici în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiuni şi 10 grade pe litoral. În zonele joase, îndeosebi dimineaţa, local se va semnala ceaţã.

La Bucureşti, joi, vremea va fi în încãlzire uşoarã. Cerul va fi variabil, cu condiţii de ceaţã şi nori joşi în orele dimineţii şi înnorãri temporare în a doua parte a nopţii, însã şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 8 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

Citeşte şi Ninsorile pun stăpânire pe mai bine de jumătate de ţară. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

PROGNOZA METEO. Vineri, în jumãtatea de sud-est a ţãrii, valorile termice vor fi cu mult peste cele specifice perioadei, iar în restul teritoriului se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor; vor predomina ploile, iar în vest şi în nord trecãtor se vor semnala şi precipitaţii mixte. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţã. Pe arii restrânse, cu precãdere în zonele montane şi submontane, vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã şi în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral. Pe spaţii mici se va semnala ceaţã.

La Bucureşti, vineri, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la aceastã datã, astfel cã maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va avea înnorãri, iar pe parcursul zilei temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii decembrie în majoritatea zonelor, dar cu precãdere în sud-est, dar va fi în general închisã, cu precipitaţii în extindere în toatã ţara. Vor predomina ploile, iar la altitudini mari la munte vor fi mai ales ninsori. Local, se vor acumula cantitãţi de apã însemnate. Izolat la munte şi în nord-est vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, dar temporar, cu viteze mai mici, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi 14…15 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţã.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caldã pentru a doua decadã a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, posibil moderat cantitativ, în special seara şi noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 7…8 grade, transmite ANM.