Prognoza meteo 8 iunie 2022. Vreme călduroasă în cele mai multe zone ale țării, temperaturi maxime de 31 de grade

Meteorologii anunță că miercuri vremea se va menţine în general frumoasă, cu valori termice peste mediile multianuale în majoritatea zonelor ţării.

07 iun. 2022, 16:19
Prognoza meteo 8 iunie 2022. Vreme călduroasă în cele mai multe zone ale țării, temperaturi maxime de 31 de grade

Prognoza meteo 8 iunie 2022, miercuri, în țară 

Vremea se va menţine în general frumoasã, cu valori termice peste mediile multianuale în majoritatea zonelor ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, pe arii restrânse în vest şi sud-vest şi doar pe alocuri în rest, cu o probabilitate mai mare în sud şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în sudul litoralului şi 31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 10 şi 19 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Prognoza meteo 8 iunie 2022, miercuri, în București

Vremea se va menţine în general frumoasã, cu valori termice uşor mai ridicate faţã de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza, însã probabilitatea pentru ploi va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Prognoza meteo 8 iunie 2022, joi, în țară

Vremea va fi caldã în cea mai mare parte a ţãrii, pe alocuri cãlduroasã cu precãdere în est şi în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, dupã orele amiezii, local în jumãtatea de vest; în special în zonele montane, iar seara şi noaptea în sud-vestul teritoriului ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã şi vijelii. Fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi posibile pe spaţii mici şi în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste, în sudul Banatului şi, local şi temporar, în regiunile sudice, dar cu precãdere asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în deltã unde se vor înregistra valori de 22…24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.

Citește și PROGNOZA METEO pe două săptămâni. ANM confirmă că iunie este cea mai ploioasă lună din an. VREMEA pe regiuni

Prognoza meteo 8 iunie 2022, joi, în București

Vremea va fi predominant frumoasã şi caldã, cu o temperaturã maximã de 29…30 de grade şi minimã de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara şi noaptea, iar vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo 8 iunie 2022, vineri, în țară

Vremea va fi caldã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud şi sud-vest unde local se vor semnala averse, însoţite şi de descãrcãri electrice. Astfel de fenomene vor fi pe spaţii mici şi în celelalte zone, cu precãdere cele montane şi submontane. Vântul va avea intensificãri locale şi temporare, în special în jumãtatea de sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade.

Prognoza meteo 8 iunie 2022, vineri, în București

Vremea va fi caldã, dar uşor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi, cu probabilitate mai mare în prima parte a zilei, averse slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…16 grade.

Citește și PROGNOZA METEO 7 iunie, caniculă şi furtuni. Temperaturile trec de 30 de grade, dar după-amiaza există risc de vijelii