Prognoza meteo 8 martie. Temperaturi în creştere. Precipitaţii slabe pe parcursul nopţii

Prognoza meteo 8 martie. Săptămâna începe cu valori ale temperaturilor în creştere. De miercuri, însă, acestea încep să scadă sub normalul perioadei.

07 mart. 2021, 20:06
Prognoza meteo 8 martie. Temperaturi în creştere. Precipitaţii slabe pe parcursul nopţii
Prognoza meteo 8 martie. FOTO: Pixabay

Prognoza meteo 8 martie. LA NOAPTE

TARA

Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil în nord şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona Carpaţilor Orientali, în special la altitudini mari. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13…-11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 0…1 grad pe litoral. Izolat în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -5…-2 grade.

Prognoza meteo 8 martie

TARA

Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice vor fi în creştere uşoarã în special în jumãtatea de sud a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai persistente în regiunile nordice, nord-estice şi parţial în cele centrale, începând din orele serii. Mai ales noaptea vor fi precipitaţii slabe, ninsori în Carpaţii Orientali şi predominant ninsori local în Moldova şi izolat în Maramureş şi în estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificãri temporare în zona de munte, cu precãdere pe creste şi va sufla slab şi moderat în restul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13…14 grade, valorile cele mai ridicate fiind în vestul şi sudul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral. În zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

MARTI

TARA

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã a anului. În prima parte a zilei cerul va fi parţial noros şi izolat se va semnala ceaţã, apoi treptat, dinspre sud-vest, înnorãrile vor cuprinde majoritatea zonelor. Din orele serii, în regiunile din jumãtatea de sud precipitaţiile vor fi în extindere treptatã; acestea vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în sudul Olteniei, al Munteniei şi în Dobrogea vor predomina ploile. La munte, ziua vor fi fulguieli pe spaţii mici, iar pe parcursul nopţii, va ninge în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul ţãrii şi la munte, îndeosebi în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 3 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

MIERCURI

TARA

Vremea va deveni rece pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii, iar în jumãtatea de sud-est a teritoriului va fi şi în general închisã, cu înnorãri persistente şi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ. În Moldova şi în sudul şi estul Transilvaniei vor fi ninsori şi lapovitã, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Banatului se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare). În Carpaţii Meridionali şi Orientali şi în Munţii Banatului va ninge. În celelalte zone cerul va fi parţial noros ziua şi variabil la senin în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în sudul şi în estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

Citeste si Prognoza meteo în martie. Se anunţă temperaturi oscilante şi precipitaţii excedentare

BUCURESTI

Vremea va fi închisã şi rece şi se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 2…4 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -1 grad.

JOI

TARA

Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi mai rece decât normal în a doua decadã a lunii martie, în special dimineaţa şi noaptea, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi pe spaţii mici precipitaţii slabe -în prima parte a zilei în sud-vest, în nord-est şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea în vest-nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Carpaţii Orientali, mai ales în a doua parte a intervalului, iar izolat şi trecãtor şi în celelalte zone. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentã îndeosebi în sud şi sud-est, se vor încadra, în general, între 4 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

BUCURESTI

Vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi mai rece decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii martie, mai ales în cursul nopţii. Cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, mai ridicatã decât în ziua precedentã, se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade.

Tendinţa evoluţiei vremii de VINERI pana LUNI dimineata

TARA

Valorile termice vor fi în creştere de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã în jumãtatea de nord-vest a ţãrii.

BUCURESTI

Valorile termice vor fi în creştere de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã.