Prognoza meteo 8 martie. Termometrele vor indica până la 20 de grade de Ziua femeii. Unde va ploua

Vremea va continua să se încălzească și va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie îndeosebi în sudul și estul țării. Temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade de Ziua Femeii.

07 mart. 2023, 16:17
Prognoza meteo 8 martie. Termometrele vor indica până la 20 de grade de Ziua femeii. Unde va ploua

Prognoza meteo 8 martie. La noapte, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în Maramureș, local în Crișana și pe arii mai restrânse în Banat și în Transilvania. În Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali și pe alocuri în restul zonei montane, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare, iar ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde se vor depăși 70…80 km/h dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în nord-vest, cu rafale de 45…50 km/h. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, vor fi cuprinse între -3 și 6 grade. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil și vântul slab. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 0 grade.

 

Prognoza meteo 8 martie / MIERCURI

Vremea va continua să se încălzească și va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie îndeosebi în sudul și estul țării. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și va prezenta înnorări temporare în rest. În Maramureș, pe arii relativ extinse în Crișana, local în Transilvania și nordul Moldovei și numai izolat în celelalte regiuni temporar va ploua. La munte vor predomina ploile și doar la peste 1500 m se vor semnala precipitații mixte. În nord-vestul teritoriului cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale mai intense pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde se vor depăși 80…100 km/h, dar pe parcursul zilei, local și la viteze mai mici, și în restul regiunilor, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 8 grade în Maramureș și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

București. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie, cu o temperatură maximă de 17…18 grade și o minimă de 3…6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza când va atinge viteze de 35…40 km/h.

Citește și: Prognoza meteo pentru intervalul 6 – 19 martie. Alternanțe termice periculoase. Temperaturi de îngheț dimineața, apoi se încălzește. Vor fi chiar și 20 de grade în unele zone

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua în vestul și centrul țării, iar mai ales spre seară și noaptea și în sud-vest și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător vor fi descărcări electrice, iar izolat, cel mai probabil în Banat, sudul Crișanei și în zonele de munte, se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp. La altitudini de peste 1800 m în zona montană vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte în general cu viteze de 60…70 km/h, iar în zona înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h, dar local și temporar și la viteze mai mici, și în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade, iar cele minime în general între 2 și 10 grade. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

București. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări.

Citește și: Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și mai ales spre seară și noaptea va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a țării și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător vor fi posibile descărcări electrice, iar îndeosebi în regiunile vestice și la munte, cantitățile de apă pot fi mai însemnate (10…15 l/mp). În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar pe arii restrânse și în vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade. Izolat, la începutul și sfârșitul intervalului, va fi ceață.

București. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va intra într-un proces de răcire în vestul, nordul și parțial în centrul țări, dar în rest va fi în continuare mult mai cald decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va prezenta înnorări și va ploua pe arii extinse în regiunile intracarpatice, iar mai ales în a doua parte a intervalului, local și în rest. În zonele de munte, iar seara și noaptea, trecător și în nordul Moldovei și în Transilvania se vor semnala precipitații mixte. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar îndeosebi în sud-est vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări la munte, iar temporar și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 20 de grade, iar cele minime între -4 și 8 grade. În zonele joase izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, dar mai ales pe parcursul nopții, când va ploua slab. Vântul va prezenta intensificări temporare.