Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative

Primăvara se pare că își intră cu pași ușori și siguri în drepturi. Meteorologii spun că, în perioada următoare, vremea urmează să se încălzească treptat, iar săptămâna viitoare, în majoritatea țării, temperaturile vor depăși 15 grade Celsius.

05 mart. 2023, 18:22
Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative
Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative

Când vine primăvara în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, iar în următoarele zile, în mare parte a țării temperaturile vor fi specifice acestei perioade. Mai mult, în unele zone, valorile termice vor fi chiar mai ridicate.

Citește și Prognoza meteo. Săptămână capricioasă, cu schimbări de temperatură, ploi, lapoviţă, dar şi soare de primăvară

Când vine primăvara în România

Chiar dacă vremea intră într-un proces de încălzire, în următoarea perioadă, primăvara îşi va intra în drepturi abia pe data 22 martie, atunci când temperaturile negative vor dispărea de tot din țara noastră, spun meteorologii.

„De marți vremea va intra într-un proces de încălzire. Se va resimți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată și vorbim de peste 10° în toată țara, până la 17-18 grade în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ.

Și în Capitală, la fel, vreme mai caldă decât în mod normal pe tot parcursul intervalului, chiar dacă vom avea variații termice de la o zi la cealaltă, mâine-poimâine undeva la 10-12-13 grade, poate la amiază.

Apoi se va încălzi treptat și în Capitală peste 15-16 grade în condițiile în care, chiar dacă mai apar înnorări, precipitațiile aproape că nu se vor vedea. Poate de spre sfârșitul săptămânii viitoare să apară ceva ploaie și în zona Capitalei”, a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu îi contrazice pe meteorologi

Deşi meteorologii anunţă că temperaturile vor începe să crească uşor, clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu îi contrazice. Potrivit ultimei sale viziuni, cel puţin în prima jumătate a lui martie vom avea zăpadă.

„Vor reveni ninsorile, să nu punem hainele la naftalină. Dar este o bucurie atunci când ninge, chiar dacă asta se întâmplă primăvara. Să ne gândim la ogoare că au nevoie de zăpadă. S-ar putea ca în perioada 1-15 martie, încă să mai avem parte de ninsori. În tradițiile noastre se spune că între 1 şi 9 martie sunt „Babele”. Își scutură cojoacele de iarnă și se pregătesc, iar atunci mai cade zăpada. Deci, este foarte posibil încă să mai avem episoade de ninsori frumoase, liniștite, nu cu viscol”, a declarat clarvăzătoarea, potrivit bzi.ro.

Într-o altă postare de-a sa, din luna august a anului 2022, Maria Ghiorghiu anunţa, de asemenea, faptul că, în martie, vom avea zăpadă.

„În timp ce scriam pe blog, aud un glas care spune așa: «În luna martie! Se va întâmpla în luna martie!». Clipă în care văd înspre Sud o stradă înzăpezită, cred că era ori seara devreme, pe amurgite, ori dimineața în zori. Vedeam cum vântul bătea puternic, era viscol, zăpada o zbura prin aer de nu se vedea nimic, iar pe stradă vad o mașină mare cu un plug în față, care încerca să deszăpezească carosabilul.

Numai că această mașină nu putea face față dezastrului viscolului, și-atunci a mai apărut o mașină, care avea freza normală, dar în fața pluglui care trebuia să dea zăpada la o parte, avea un braț foarte lung, ca la macaralele ce se folosesc pentru înălțimi mari. Acest braț, care era atașat în față, la plugul normal, s-a întins cel puțin 10 metri în față, având atașat un alt plug (freza) care dădea zapada deoparte din fața primului plug, de lângă mașină.

Acum vedeam dragilor, o singură mașină puternică, care îndepărta zapada de pe carosabil cu două lame. Dar să nu credeți că era ușor. Era extrem de greu, deoarece afară era un viscol extrem de mare.

Așadar, dragilor, am scris despre vara returnată, am scris despre viitoare temperaturi de 120 grade, și iată acum, scriu tot de la Duhul Cel Prea Sfânt că, în luna Martie (nu știu dacă anul viitor) vom avea nevoie de utilaje puternice, care să poată face față dezastrului iernii, acolo unde acesta se va produce”, notează Maria Gheorghiu pe blogul său.

Citește și Când are loc următoarea minivacanţă pentru bugetari. Vor avea patru zile libere