Prognoza meteo 9 aprilie: Temperaturi de îngheţ şi brumă în mai multe zone. Apoi vremea se încălzeşte şi vor fi furtuni

Meteorologii anunţă temepraturi de îngheţ şi brumă în mai multe zone ale ţării în următoarele ore. De sâmbătă vremea intră într-un proces de încălzire, iar meteorologii anunţă temperaturi de până la 20 de grade Celsius, dar şi furtuni

08 apr. 2021, 16:29
Prognoza meteo 9 aprilie: Temperaturi de îngheţ şi brumă în mai multe zone. Apoi vremea se încălzeşte şi vor fi furtuni

Vremea continua să fie rece şi se anunţă temperaturi de îngheţ în multe zone până sâmbătă.

Prognoza meteo 9 aprilie. La noapte, vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, astfel temperaturile minime vor fi cuprinse între – 5 și 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -9 grade. Cerul va deveni variabil spre mai mult senin, exceptând regiunile nord-vestice și centrale, iar în primele ore și cele vestice, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură doar ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, iar la începutul nopții și în Oltenia. În cea mai mare parte a țării, se va produce brumă, dar pe alocuri și îngheț la sol.

BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a nopții, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută, spre -3…-2 grade, în zona periurbană, unde se va produce brumă.

Citeşte şi: O nouă alertă meteo ANM. Ninsori, vânt şi temperaturi sub pragul de îngheţ în următoarele trei zile

 

Prognoza meteo 9 aprilie VINERI

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie, în special dimineața și noaptea, când se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol. Temperaturile maxime, în creștere față de cele din ziua anterioară, se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -10 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral spre 3…5 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții, dar cu unele înnorări ziua în zona montană, în special în Carpaţii Orientali, unde pe spaţii mici va fulgui, iar după-amiaza și în regiunile centrale, estice și sud-estice unde doar cu totul izolat vor fi posibile, ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în zona montană înaltă. În orele dimineţilor izolat se va forma ceaţă, potrivit ANM.

BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de rece pentru această dată, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută, spre -3…-1 grad, în zona periurbană, unde se va produce brumă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice, deşi în creștere uşoară față de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare, în majoritatea zonelor, o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, în special dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8…-7 grade în depresiunile intramontane şi 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiții de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă – local în Transilvania şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni.

BUCUREȘTI Deşi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât normal la această dată, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea,iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută, până la -1…0 grade, în zona periurbană unde vor mai fi condiţii de brumă.

 

Prognoza meteo DUMINICA

În vestul şi local în sudul ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei, dar în restul teritoriului vremea va fi încă rece dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile intramontane şi 7…9 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea în regiunile vestice şi centrale unde izolat vor fi ploi slabe, iar la munte, la altitudini mari, lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi trecător în Banat şi nordul Moldovei. Vor fi condiții de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va mai produce brumă pe suprafeţe restrânse în Transilvania, Moldova şi Muntenia.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă, dar încă rece dimineaţa şi noaptea; temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre 0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că se vor înregistra valori de temperatură uşor mai ridicate decât cele caracteristice datei în majoritatea zonelor; maximele se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre -3 grade. Cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe în centru şi nord-est şi precipitaţii mixte în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească; temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade, valori în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.