Prognoza meteo 9 februarie. Vremea se încălzeşte şi termometrele vor arăta până la 13 grade. La munte va ninge şi va viscoli

O ţară, două anotimpuri. Dacă la munte va ninge şi va viscoli, în zonele joase, mai ales în sudul ţării, vremea se încălzeşte şi meteorologii anunţă vreme de primăvară.

08 feb. 2022, 17:15
Prognoza meteo 9 februarie. Vremea se încălzeşte şi termometrele vor arăta până la 13 grade. La munte va ninge şi va viscoli

Prognoza meteo 9 februarie. La noapte, cerul va avea înnorãri, mai accentuate în vest, centru, nord şi nord-est unde temporar se vor semnala precipitaţii slabe. La munte şi în Maramureş va ninge, în Transilvania şi Moldova, local vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, iar în Banat şi Crişana pe arii în general restrânse vor fi ploi, dar trecãtor şi lapoviţã sau nisoare. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va continua sã aibã intensificãri la munte, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã cu viteze de peste 70…80 km/h, iar în zona înaltã, la peste 1600 m, va sufla tare cu peste 100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea scãzutã. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri pe arii restrânse în sud-vest, nord-est şi sud-est. Temperaturile minime se vor încadra între -7 şi 2 grade.
BUCURESTI. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab pânã moderat. Temperatura minimã va fi de -3…-1 grad, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 9 februarie MIERCURI

Vremea se va încãlzi, astfel cã temperaturile diurne, în marea lor majoritate vor fi cu mult mai mari decât cele normale şi se vor încadra în general între 6 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri persistente în centru, nord şi nord-est, precum şi la munte. Pe arii restrânse, trecãtor vor fi precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare la munte, mixte în Maramureş, şi sub formã de ploaie şi trecãtor lapoviţã în Transilvania şi Moldova. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va continua sã aibã intensificãri pe parcusul zilei la munte, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã cu viteze de peste 70…80 km/h, iar în zona înaltã, la peste 1600 m, va sufla tare cu peste 100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea scãzutã. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în prima parte a intervalului, local în est şi pe arii restrânse în centru şi sud-vest, cu viteze la rafalã în general de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 4 grade. Izolat, spre finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va încãlzi, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Citeşte şi: Alerte meteo actualizate. Viscol la munte, vânt puternic în jumătate de est a ţării

Prognoza meteo JOI

TARA
Valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel cã maximele, în creştere faţã de ziua precedentã, se vor încadra în general între 8 şi 15 grade, iar minimele între -7 grade în depresiunile intramontane şi 4…5 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. În nordul şi nord-estul teritoriului înnorãrile vor persista însã doar cu totul izolat şi trecãtor vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare la munte şi mai ales sub formã de ploaie în Maramureş. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, în special a Carpaţii Orientali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h. Pe suprafeţe mici la începutul zilei şi local noaptea, se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la aceastã datã, cu o maximã în jurul a 14 grade şi o minimã de 0…1 grad. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, potrivit ANM.

Citeşte şi: Fetiță intoxicată cu clor la piscina hotelului, dusă la spital cu ajutorul salvamontiştilor din cauza viscolului

Prognoza meteo VINERI

TARA
Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori cu mult mai mari decât cele normale pentru aceastã perioadã. În nordul, nord-estul şi parţial în centrul ţãrii vor fi înnorãri persistente, iar temporar, din a doua parte a intervalului vor fi precipitaţii slabe. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare local la munte, mixte în Maramureş şi pe arii în Transilvania, iar în Moldova, îndeosebi în nordul regiunii vor fi mai ales ploi. În restul teritoriului, cerul variabil, mai mult senin ziua în regiunile sudice, se va înnora treptat, începând din orele serii, iar precipitaţii slabe cantitativ, mai ales sub formã de ploaie se vor semnala trecãtor, pe arii în general restrânse în Banat şi Crişana. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã, îndeosebi la altitudini mari, iar pe arii restrânse şi la intensitãţi mult mai mici, ziua în sud-vest şi centru, iar nopatea în nord-vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 15 grade, iar cele minime între -4 şi 5 grade. Local dimineaţa şi pe spaţii mici noaptea va fi ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine frumoasã, iar regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în aceastã perioadã din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…3 grade. Îndeosebi spre sfârşitul intervalului vor fi nori joşi sau ceaţã.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea se va rãci faţã de zilele anterioare. Cerul va fi variabil, cu nori de nivel jos, îndeosebi în prima parte a intervalului local în regiunile sudice, iar noaptea în cele sud-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, iar ziua, local dar la viteze mai mici în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa, pe suprafeţe mici va fi ceaţã.
BUCURESTI
Îndeosebi în prima parte a zilei vor fi nori joşi, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, în scãdere semnificativã faţã de zilele anterioare va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -3…-2 grade.