Prognoza meteo 9 iunie 2022. Vremea rămâne caldă în cea mai mare parte a țării

Meteorologii anunță că vremea va fi caldă, joi, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, după orele amiezii, local în jumătatea de vest.

08 iun. 2022, 22:40
Prognoza meteo 9 iunie 2022. Vremea rămâne caldă în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 9 iunie 2022, joi, în țară

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, după orele amiezii, local în jumătatea de vest; în special în zonele montane, iar seara şi noaptea în sud-vestul teritoriului ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, în sudul Banatului şi, local şi temporar, în regiunile sudice, dar cu precădere asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral și în deltă; minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade.

Prognoza meteo 9 iunie 2022, joi, în București

Vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar trecător, mai ales spre seară, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 15 grade.

Citește și Prognoza meteo 8 iunie 2022. Vreme călduroasă în cele mai multe zone ale țării, temperaturi maxime de 31 de grade

Prognoza meteo vineri, în țară

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse în sudul şi în estul ţării, local în centru şi pe spaţii mai mici în restul teritoriului. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări locale şi temporare, în special asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade.

Prognoza meteo vineri, în București

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse posibil moderate cantitativ şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Sâmbătă, în țară

Vremea se va menține în general instabilă. În majoritatea zonelor, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și la munte, iar noaptea mai ales în cele estice și sud-estice, dar local şi temporar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

Sâmbătă, în București

Vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în mod normal la această dată, va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citește și PROGNOZA METEO pe două săptămâni. ANM confirmă că iunie este cea mai ploioasă lună din an. VREMEA pe regiuni

Duminică, în țară

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în jumătatea sud-estică a țării, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în vestul, estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade.

Duminică, în București

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.