Prognoza meteo 9 martie 2023. Vești bune pentru români! Meteorologii anunță vreme caldă

Vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări și va ploua în vestul și centrul țării, iar mai ales spre seară și noaptea și în sud-vest și pe arii mai restrânse în rest.

08 mart. 2023, 14:51
Prognoza meteo 9 martie 2023. Vești bune pentru români! Meteorologii anunță vreme caldă

Prognoza meteo 9 martie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil în regiunile sudice și va prezenta înnorări temporare în rest. În Maramureș, pe arii relativ extinse în Crișana, local în Transilvania și nordul Moldovei și numai izolat în celelalte regiuni temporar va ploua. La munte vor predomina ploile și doar la peste 1500 m se vor semnala precipitații mixte. În nord-vestul teritoriului cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale mai intense pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde se vor depăși 80…100 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Prognoza meteo 9 martie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo 9 martie 2023, joi, în țară

Vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări și va ploua în vestul și centrul țării, iar mai ales spre seară și noaptea și în sud-vest și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător vor fi descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp cu precădere în Banat și la munte. La altitudini de peste 1800 m vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar mai ales în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali, unde vor fi viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în zonele joase, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 22 de grade, iar cele minime în general între 2 și 10 grade. Izolat, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

Prognoza meteo 9 martie 2023, joi, în București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va fi moderat, cu intensificări mai ales în orele amiezei și seara, când se vor atinge viteze de 35…40 km/h.

Prognoza meteo 10 martie 2023, vineri, în țară

Vremea va continua să fie caldă. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei și va deveni mai mult noros spre seară și noaptea când va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a țării și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător vor fi posibile descărcări electrice, iar îndeosebi în regiunile vestice, cantitățile de apă pot depăși 10…15 l/mp. La altitudini de peste 2000 m, vor fi și precipitații mixte. Vântul va sufla în general moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și izolat în zonele joase – în special în regiunile estice și vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade. Izolat, la începutul și sfârșitul intervalului, se va forma ceață.

Prognoza meteo 10 martie 2023, vineri, în București

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi spre seară și noaptea probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.