Prognoza meteo 9 martie 2024. Temperaturi ridicate, cer senin și soare în ziua celor 40 de mucenici și a celor 44 de pahare

Astăzi, vremea va deveni în general frumoasã, iar valorile termice diurne, în creştere faţã de ziua precedentã, se vor situa uşor peste mediile specifice primei decade a lunii martie. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade.

08 mart. 2024, 21:38
Prognoza meteo 9 martie 2024. Temperaturi ridicate, cer senin și soare în ziua celor 40 de mucenici și a celor 44 de pahare

Prognoza meteo 9 martie 2024. La noapte, în țară, cerul va deveni variabil şi mai ales în vest şi centru, local se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în masivele vestice. Temperaturile minime se vor încadra între -6 şi 2 grade.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -1…1 grad.

Prognoza meteo 9 martie 2024

În țară, vremea va deveni în general frumoasã, iar valorile termice diurne, în creştere faţã de ziua precedentã, se vor situa uşor peste mediile specifice primei decade a lunii martie. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin în nord-est, iar în restul teritoriului va avea temporar înnorãri, dar numai izolat, cel mai probabil în dealurile submontane vor fi posibile ploi slabe, iar la altitudini de peste 1400 m, precipitaţii mixte.

Noaptea, nebulozitatea se va extinde în vest şi sud-vest, unde pe arii foarte mici va ploua slab, iar în rest cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 7 grade, uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -7 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici se va semnala ceaţã.

În București, vremea va deveni în general frumoasã, iar valorile termice diurne, în creştere faţã de ziua precedentã, se vor situa uşor peste mediile specifice primei decade a lunii martie. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de -2…1 grad.

Citeste si Urgia albă a lovit România chiar de 8 Martie! Unde a nins mai ceva ca în mijlocul iernii

Prognoza meteo 10 martie 2024

În țară, vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel încât va deveni caldã, iar cu precãdere în vestul ţãrii chiar deosebit de caldã. Temperaturile maxime se vor situa în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -2 grade. Cerul va fi variabil ziua, dar va deveni mai mult noros pe parcursul nopţii. Va ploua slab, mai ales în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse în jumãtatea vesticã a teritoriului şi cu totul izolat în rest.

La altitudini mari, în special în Carpaţii Occidentali şi Meridionali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele masivelor sudice şi vestice, iar pe alocuri şi cu viteze mai mici şi în zonele joase de relief. Izolat, în regiunile extracarpatice, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã.

În București, vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 15 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo 11 martie 2024

În țară, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în jumãtatea de sud-vest a ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi mai mari de apã. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, dar cu precãdere în cele vestice, estice şi sudice, precum şi la munte. Valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele normale la aceastã datã, cu maxime ce se vor încadra în general între 10 şi 18 grade şi minime între 2 şi 9 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În București, cerul va fi mai mult noros, iar în cursul nopţii va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri. Valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele normale la aceastã datã, cu o maximã de 13…15 grade şi o minimã de 5…7 grade.

Citeste si Nopţi cu îngheţ şi brumă. Martie vine cu episoade de iarnă veritabilă, dar şi cu zile tropicale şi furtuni violente cu grindină, tunete şi fulgere

Prognoza meteo 12 martie 2024

În țară, cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi mai ales averse, pe alocuri posibil însoţite de descãrcãri electrice. La altitudini mari se vor semnala şi precipitaţii mixte. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi mai mari de apã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în est, sud-est, sud-vest şi la munte. Valorile termice vor fi în continuare cu mult peste cele normale la aceastã datã, astfel încât maximele se vor încadra între 12 şi 18 grade, iar minimele între 0 şi 9 grade. Izolat se va forma ceaţã.

În București, cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi în continuare cu mult peste cele normale la aceastã datã, astfel cã maxima se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 6…7 grade.

Prognoza meteo 13, 14, 15 martie 2024

În țară, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã.

În București, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã la începutul intervalului.