Prognoza meteo 9 octombrie. Se anunţă frig, ninsori şi ploi în weekend

Prognoza meteo 9 octombrie. Vremea se menţine deosebit de rece în acest weekend. Meteorologii anunţă ninsori la munte şi ploi în restul ţării.

08 oct. 2021, 23:13
Prognoza meteo 9 octombrie. Se anunţă frig, ninsori şi ploi în weekend
Prognoza meteo 9 octombrie. Se anunţă frig, ninsori şi ploi în weekend

Prognoza meteo 9 octombrie. LA NOAPTE.

Cerul va fi variabil în nord-vestul țării și mai mult noros în rest. Temporar va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, local în Banat și sudul Moldovei și izolat în Transilvania. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp în extremitatea de sud și de sud-vest a teritoriului. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Temporar vântul va prezenta intensificări în zonele de munte și în regiunile sud-estice, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe litoral, rafale vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureș. Izolat vor fi condiții de ceață, iar mai ales în nord-vest și în extremitatea de nord, local se va produce brumă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Când şi unde lovesc ninsorile

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Cerul va prezenta înnorări mai persistente în jumătatea sud-vestică, iar pe parcursul zilei și în sudul și estul teritoriului. Va ploua în Banat, Oltenia, local în Crișana și pe arii mai restrânse în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și al Transilvaniei.

La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile. În Banat și Oltenia cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp. Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în jumătatea de nord a Moldovei, în estul Transilvaniei și în Maramureș, unde se va produce brumă. În zonele joase cu totul izolat se va semnala ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales la începutul zilei, trecător, va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea se va menține deosebit de rece. În Banat, Oltenia și Crișana, nebulozitatea va fi persistentă și va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În celelate regiuni, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse îndeosebi spre seara și noaptea. În zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali și în sudul Banatului, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime, se vor încadra, în general, între 8 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 12 grade. Izolat în centrul și nord-estul țării se va produce brumă.

Citeşte şi Vortex stratosferic în formare la Polul Nord. Cum va fi iarna în România. Prognoza meteo Crăciun 2021

Vremea în BUCUREȘTI

se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales noaptea, trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va în continuare deosebit de rece în majoritatea zonelor. Înnorările vor persista și va ploua în toate regiunile, dar mai ales în cele din jumătatea sudică unde pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă mai însemnate. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, dar local și în sudul și sud-estul țării și izolat în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime, în general, între 6 și 13 grade.

Vremea în BUCUREȘTI va fi în continuare deosebit de rece și închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales pe timpul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va rămâne deosebit de rece. Înnorările vor fi persistente mai ales în centrul, estul și sud-estul țării unde va ploua pe arii mai extinse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse mai ales ziua. La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, pe spații mici cu intensificări, îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, iar cele minime, în general, între 3 și 8 grade.

Vremea în BUCUREȘTI. Valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Înnorările vor persista mai ales ziua și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

DE MIERCURI PANA VINERI valorile termice se vor situa în continuare sub cele specifice perioadei în majoritatea zonelor. Temporar va ploua, cu probabilitate mai mare în regiunile sudice.