Prognoza meteo 9 octombrie. Vreme anormal de caldă, vor fi chiar și 25 de grade, dar apoi se răcește drastic

Meteorologii anunţă vreme anormal de caldă, cu maxime de până la 25 de grade. De luni, vremea se răceşte, iar în următoarele zile vor fi ploi și ninsori.

08 oct. 2022, 14:56
Prognoza meteo 9 octombrie. Vreme anormal de caldă, vor fi chiar și 25 de grade, dar apoi se răcește drastic

Prognoza meteo 9 octombrie. La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2…3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în dealurile vestice şi pe litoral. Pe suprafeţe mici, mai ales spre dimineaţã, în zonele joase din regiunile intracarpatice se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 8…10 grade.

Prognoza meteo 9 octombrie DUMINICA

Vremea se va rãci uşor în regiunile nordice şi nord-vestice, dar în restul zonelor valorile termice vor fi în general peste mediile specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi slabe, local în zonele montane şi doar pe alocuri în nordul şi centrul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificãri pe crestele montane, ziua în est, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 15…16 grade în nordul Moldovei, pânã la 24…25 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase din regiunile intracarpatice, va fi ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi frumoasã şi mai caldã decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a intervalului, când şi vântul va deveni în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo iarnă 2022-2023. Mega-erupţia unui vulcan aduce anomalii termice, cu coduri roşii, temperaturi siberiene, dar şi zile cu căldură excesivă

 

Prognoza meteo LUNI

În cea mai mare parte a ţãrii, valorile de temperaturã vor fi în scãdere uşoarã faţã de intervalul precedent şi vor caracteriza o vreme normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 13 grade, mai scãzute spre -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va produce brumã. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi normalã termic pentru aceastã perioadã, cu valori termice în scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 5…8 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Vreme caldă în octombrie. Se vor înregistra chiar și 25 de grade în octombrie

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi normalã termic pentru aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri temporare în majoritatea zonelor şi mai ales spre searã şi noaptea, pe spaţii mici, va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în sud-vest, centru şi nord. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 13 grade. Cu precãdere dimineaţa, pe alocuri se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Cerul va avea înnorãri temporare, dar probabilitatea de ploaie slabã va fi redusã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului în uşoarã creştere faţã de intervalul precedent, va avea o maximã 21…22 de grade şi o minimã de 9…11 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice vor fi în continuare apropiate de cele normale pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în centru, nord-est şi la munte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 12 grade. Izolat va fi ceaţã.
BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros, trecãtor cu posibilitate de ploaie slabã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.