Prognoza meteo lunară. Vreme caldă în octombrie. Se vor înregistra chiar și 25 de grade în octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimorile meteorologilor pentru intervalul 10 octobrie - 7 noiembrie 2022.

07 oct. 2022, 11:09
Prognoza meteo lunară. Vreme caldă în octombrie. Se vor înregistra chiar și 25 de grade în octombrie

Vremea se încălzește în toată țara, în unele zone se vor înregistra chiar și 25 de grade. La munte însă temperaturile scad până la pragul de îngheț.

În săptămâna 10 – 17 octombrie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare
parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și nordice.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cum va fi vremea la iarnă. Directorul ANM prezintă în premieră prognoza iernii 2022-2023

În săptămâna 17 –  24 octombrie 2022 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 7 octombrie. Alternanţe termice periculoase şi ploi. Noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă

Ultima săptămână din octombrie aduce temperaturi medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

La început de noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în sud-vest.