PROGNOZA METEO. ANM anunţă lapoviţă şi ninsori din noiembrie

Prognoza METEO. Temperaturi fluctuante în următoarele patru săptămâni, anunţă ANM după ultima analiză a sateliţilor.

26 oct. 2021, 11:12
PROGNOZA METEO. ANM anunţă lapoviţă şi ninsori din noiembrie

Prognoza METEO. S-a instalat iarna în ţară, un pic mai devreme chiar şi pentru Polul Frigului. La Miercurea Ciuc au fost dimineaţă minus 10 grade Celsius. Oamenii au trecut la hainele de iarnă, la căciuli şi fulare. E doar un episod însă, de miercuri toamna redevine blândă peste tot în ţară, pentru ca din noiembrie să se întoarcă gerul şi chiar lapoviţă şi nisori la munte.

Vremea în România se va răci considerabil în săptămâna 25-31 octombrie. Vor fi zone unde termometrul va ajunge la minime de sub 0 grade. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că trebuie să ne așteptăm la precipitații mixte, lapoviță și chiar ninsoare în zonele de munte.

“O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult”, a precizat Elena Mateescu.

PROGNOZA METEO Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Semne ale iernii, vremea se strică în noiembrie
Săptămâna 1 – 8 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

PROGNOZA METEO Săptămâna 8 – 15 noiembrie
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

PROGNOZA METEO noiembrie 2021. Când încep ninsorile în România
Săptămâna 15 – 22 noiembrie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, anunţă ANM.

prognoza-4saptamani (8)

loading...