Prognoza meteo ANM de Revelion şi în ianuarie 2021

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis estimarea meteo pentru sfârşitul anului 2020 şi pentru luna ianuarie.

25 dec. 2020, 15:37
Prognoza meteo ANM de Revelion şi în ianuarie 2021

Prognoza meteo ANM pentru internavalul 28.12.2020 – 25.01.2021.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeşte şi: Alertă meteo. Ninsori şi viscol după Crăciun

 

Săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluiovmetric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

 

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nordvestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Prognoza meteo 26 decembrie

LA NOAPTE, cerul va fi mai mult acoperit și pe arii extinse în sud-vestul, sudul, estul și centrul țării va ploua, în general slab cantitativ. În estul Transilvaniei, precum și în nordul și zona deluroasă a Moldovei vor fi și precipitații sub formă de ninsoare sau lapoviţă. La munte se vor semnala precipitații mixte ce pot favoriza pe suprafețe mici formarea de polei, iar la altitudini mari, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană și în regiunile sudice. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât normalul perioadei, se vor situa între -1 și 7 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI. Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi noros și temporar, mai ales în a doua parte a nopții, va ploua slab. Vântul va deveni treptat moderat.

SAMBATA. Vremea se va răci accentuat şi va fi în general închisă, cu înnorări şi precipitaţii în special în jumătatea de sud a țării, unde se vor cumula local 15…20 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara și noaptea de sâmbătă spre duminică, când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. La munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei sau de ghețuș. În nordul și nord-vestul teritoriului, ziua vor fi posibile precipitații slabe, pe suprafețe mici, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii la munte şi în regiunile sudice, cu rafale în general de 40…50 km/h şi va avea local şi temporar unele intensificări şi în vestul
teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul ţării.

BUCUREȘTI. Vremea se va răci accentuat şi va fi închisă. Îndeosebi începând cu orele prânzului, temporar va ploua în general moderat cantitativ, iar pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

 


loading...