PROGNOZA METEO. Atmosfera se răcoreşte la finalul săptămânii

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară până la finalul săptămânii, când temperaturile vor scădea, iar ploile şi chiar furtunile îşi vor face apariţia.

RomaniaTV.net
29 iul. 2015, 11:48
PROGNOZA METEO. Atmosfera se răcoreşte la finalul săptămânii

PROGNOZA METEO. Joi, vremea caniculară va persista în cea mai mare parte a Olteniei, în Muntenia, în centrul şi sudul Moldovei şi în vestul  Dobrogei, unde disconfortul termic va rămâne accentuat, în timp ce în restul ţării valorile termice vor scădea uşor faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi noaptea, în zonele montane şi submontane, în centrul şi nord-estul teritoriului, unde local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25…26 de grade în Maramureş şi nordul extrem al Moldovei şi 38…39 de grade în Câmpia Română, posibil 40 de grade cu totul izolat în Lunca Dunării.

VREMEA BUCURESTI. Joi, vremea va fi în continuare caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul variabil la senin în cursul zilei se va înnora treptat şi vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent la nivelul întregii ţări, totuşi în regiunile sudice vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, local în centru şi în est, apoi şi în sudul teritoriului. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină. În restul zonelor ploile se vor semnala pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în nordul Moldovei şi 35…36 de grade în sudul extrem al Munteniei.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, valorile termice vor marca o scădere, astfel că maxima nu va mai depăşi 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales seara şi noaptea când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, valorile termice vor scădea semnificativ şi în regiunile sudice, astfel că se vor situa, în mare parte din ţară, în jurul normelor climatologice specifice perioadei, cu maxime de la 23…24 de grade în Subcarpaţii Getici până la 32 de grade în Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua la munte şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în regiunile sudice şi sud-estice, iar spre seară şi în cursul nopţii şi în sud-vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă, valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că maxima se va situa în jurul a 27 de grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind local caniculară, în zonele de câmpie din sudul şi din vestul teritoriului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la munte şi în regiunile vestice, nordice si centrale. Temp. maxime: de la 27…29 de grade in sudul litoralului, pana la 35 de grade in Campia de Vest si Campia Romana.