PROGNOZA METEO. Avem parte de o vreme ANORMAL de CALDĂ în acest sfârşit de săptămână

PROGNOZA METEO. Temperaturile cresc şi va fi chiar mai cald decât ar fi normal, cu temperaturi ce pot ajunge şi la 18-19 grade, la munte. Este posibil să îţi facă apariţia şi o serie de ploi slabe, dar până duminică vremea se menţine caldă şi frumoasă.

06 nov. 2014, 13:55
PROGNOZA METEO. Avem parte de o vreme ANORMAL de CALDĂ în acest sfârşit de săptămână

PROGNOZA METEO. Vineri, meteorologii ne promit vreme deosebit de caldă pentru această perioada în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest şi în centru, la deal şi la munte. Vorbim despre maxime ce pleacă în general de la 13 grade în nordul litoralului până la 23 grade în Dealurile de Vest, dar în zonele joase din sud şi est, adică în Câmpia Română şi în Lunca Şiretului, unde ceaţa va fi persistentă, iar maximele vor fi şi mai mici. Aceasta deoarece norii joşi şi ceaţa sunt prezenţi încă din timpul nopţii în zonele joase din zonele extracarpatice. Izolat, plouă slab sau cade burniţă, iar vântul e mai turbulent în Banat şi la munte.

VREMEA IN BUCURESTI. Ziua de vineri începe cu ceaţă şi nori joşi, apoi se arată şi soarele. Vântul abia se simte, iar în termometre se adună până după-amiază în jur de 12 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015: Când vine IARNA, cu adevărat

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, deşi temperaturile scad uşor în regiunilor intracarpatice, vremea rămâne mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii noiembrie în majoritatea regiunilor şi aşteptăm aşadar maxime de la 10 grade în zonele cu ceaţă şi nori joşi persistentă din est şi 21 grade în sud-est. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii restrânse plouă slab în vest şi în sud. Vântul suflă ceva mai tare în zonele montane înalte. Ceaţa şi norii joşi ce dau un aspect mohorât, izolat şi burniţa rămân în peisajul meteo, cel puţin, dimineaţa în est şi în sud-est.

VREMEA IN BUCURESTI. Ziua de sâmbătă începe cu vreme mohorâtă, adică ceaţa şi nori joşi prin care nu se zăreşte soarele şi poate chiar cu burniţă sau ploaie slabă, apoi poate zărim puţin soarele. Vântul nu se agită prea tare, iar mercurul din termometre urcă până la 13…14 grade.

Citeşte şi Vreme extremă în Europa: Furtuni, ploi torenţiale şi ninsori VIDEO

PROGNOZA METEO. Duminică aşteptăm că răcirea să continue, dar temperaturile nu scad cu mai mult de 2…3 grade aşa că vremea e caldă încă pentru data din calendar în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 11 grade, izolat, în est până la 19 grade în sudul Banatului. În sud şi în est cerul e mai mult noros, local va fi ceaţă mai ales în primele ore şi pe alocuri plouă slab sau cade burniţă. În celelalte regiuni doar temporar norii acoperă cerul şi izolat cad câţiva stropi de ploaie.

VREMEA IN BUCURESTI. Ultima zi a săptămâni vine cu vreme mohorâtă pentru bucureşteni. Sunt şanse mari ca dimineaţă să fie ceaţă, apoi norii stratiformi nu se lasă duşi de pe cer şi e posibil să plouă slab sau să burniţeze. În aceste condiţii temperatura maxima nu trece de 13…14 grade.

PROGNOZA METEO. Săptămâna viitoare debutează cu vreme mai blândă decât în mod obişnuit la această dată, adică temperaturile sunt mai mari decât mediile, în special în vest, în centru, dar şi în zonele montane. În regiunile extracarpatice, în prima parte a zilei vremea este mohorâtă, cu nori joşi şi ceaţă, iar pe arii restrânse şi cu ploaie slabă sau burniţă. Maximele se vor situa între 9 şi 19 grade. De marţi până aproape de weekendul viitor vremea se menţine închisă în regiunile extracarpatice, cu ceaţă, nori joşi şi ceva burniţă. În celelalte regiuni, sunt aşteptate înnorări temporare şi local ploi slabe, mai ales miercuri şi joi.