PROGNOZA METEO. Averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în România. Temperaturi minime de 17 grade în Bucureşti

PROGNOZA METEO. În România, în următoarele zile, se va menţine instabilitatea termică accentuată şi vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată. În Capitală, temperaturile minime se vor încadra între 15-17 grade, iar cele maxime între 26-29 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
22 iun. 2020, 19:19
PROGNOZA METEO. Averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în România. Temperaturi minime de 17 grade în Bucureşti

La noapte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în zona montană a Olteniei și Munteniei instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 60 l/mp. În restul țării, înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi la începutul nopții. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO. COD PORTOCALIU de ploi şi vijelii în jumătate de ţară

În Bucureşti, temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales la începutul nopții vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Marţi, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte. În Câmpia de Vest și pe litoral, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi instabilă. Îndeosebi în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Miercuri, în prima parte a intervalului instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în centrul, sudul și estul țării, unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În celelate regiuni, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor fi averse slabe. Noaptea înnorările vor persista îndeosebi în zonele de deal și de munte, unde local va mai ploua sub formă de aversă. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă. În centrul, estul și sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul țării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, dar și în cursul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Vineri, vremea va fi în general instabilă. Îndeosebi în vest, nord-vest și în zonele montane, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În extremitatea estică astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul și în vestul teritoriului, dar și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI Vremea va fi în general instabilă îndeosebi în vestul, nord-vestul și centrul țării. Valorile termice vor fi în creștere mai ales în sud și în sud-est și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.