Prognoza meteo Bucureşti. Ploi şi temperaturi scăzute de Paştele Catolic

Prognoza meteo Bucureşti. Vremea se strică în următoarele ore, meteorologii anunţând ploi în nopatea de sîmbătă spre duminică.

03 apr. 2021, 11:36
Prognoza meteo Bucureşti. Ploi şi temperaturi scăzute de Paştele Catolic

Prognoza meteo Bucureşti. Meteorologii anunţă ploi mai intense în Bucureşti în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică şi în a doua parte a zilei de duminică. Temperaturile se vor situa sâmbătă în jurul valorii de 14- 15 grade, iar de duminică scad.

PROGNOZA METEO 3 APRILIE. Vremea se răceşte în toată ţara. Sunt aşteptate ploi şi ninsori

Prognoza meteo Bucureşti. ”Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade în care va ploua. Ploile vor fi mai intense în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (3/4 aprilie) şi în a doua parte a zilei de duminică (4 aprilie). În medie cantităţile de apă vor fi de 10…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat”, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Temperatura maximă va fi de 14…15 grade sâmbătă (03 aprilie), iar duminică (04 aprilie) va scădea semnificativ şi se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 6 grade, anunţă ANM.

Ceaţă şi chiciură în Bucegi, la Cota 2000. La Sinaia, instalaţiile de transport pe cablu se pot opri„ în orice moment”, anunţă administratorii domeniului schiabil

Pârtiile din Sinaia, situate la 2000 de metri altitudine în Bucegi, sunt deschise, sâmbătă, însă administratorii domeniului schiabil al staţiunii atrag atenţia că, din cauza condiţiilor meteo, instalaţiile de pot opri „în orice moment”. Sus pe munte vântul suflă cu până la 50 de kilometri pe oră, este ceaţă şi se depune constant chiciură.

Avertizare meteo de vreme rea în weekend. COD GALBEN de viscol la munte

Telescaunul Soarelui a fost pornit sâmbătă şi telegondola de la Sinaia care urcă la cota 2000 în Masivul Bucegi funcţionează, însă condiţiile meteo nu sunt cele mai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. În Valea Soarelui este vânt moderat spre tare (45-50 km/h), iar vizibilitatea foarte redusă din cauza ceţii şi chiciură care se depune constant.
„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, există riscul opririi instalaţiilor de sus în orice moment. Recomandăm achiziţia cartelelor pe puncte, a căror valabilitate este de 180 de zile. Cartelele de tip skipass se achiziţionează numai pe propria răspundere”, au transmis, sâmbătă, pe Facebook, administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

Conform acestora, prognozele arată o tendinţă de creştere a vitezei vântului. De altfel, spre deosebire de week-end-ul trecut, când rândul la telegondolă se întindea pe zeci de metri, oamenii înghesuindu-se să urce mai repede pe munte, sâmbătă puţini turişti urcă la Cota 2000 în Bucegi.