Prognoza meteo Bucureşti. Vreme instabilă, dar şi călduroasă. Posibile ploi şi vijelii spre seară

Vremea se menţine călduroasă în Bucureşti la începutul săptămânii. Dupăa-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Spre seară sunt aşteptate intervale cu averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

RomaniaTV.net
24 iun. 2019, 12:05
Prognoza meteo Bucureşti. Vreme instabilă, dar şi călduroasă. Posibile ploi şi vijelii spre seară

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ SPECIALĂ BUCUREȘTI
Luni (24 iunie) vremea va fi în general instabilă, dar și călduroasă după-amiaza, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi intervale cu averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Marți (25 iunie) vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei
gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.