Un nor dens de ceață s-a năpustit deasupra județului Constanța. Vizibilitatea scăzută pe autostrada A2

Autoritățile avertizează că duminică dimineața este ceață în județul Constața, inclusiv pe litoral și în zona podurilor de la Fetești și Cernavodă.

27 aug. 2023, 08:39
Un nor dens de ceață s-a năpustit deasupra județului Constanța. Vizibilitatea scăzută pe autostrada A2
Un nor de ceață s-a năpustit asupra județului Constanța

Ceață densă la Constanța. Centrul Infotrafic din Insepctoratul General al Polițiie Române a emis o avertizare valabilă pentru șoferi.

Citește și: Aglomerație pe drumurile din România. Coloane de maşini pe DN1 între stațiunile de pe Valea Prahovei și pe DN39 între Constanţa și Vama Veche

Duminică, la prima oră, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 300 de metri pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în zona podurilor de la Feteşti şi Cernavodă, tronsonul kilometric 147 – 153. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere.

Şoferilor li se recomandă să reducă vitezei, să mărească distanţa între vehicule, să folosească în mod corespunzător luminile şi să nu oprească pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă.

Citește și: Trotinetele electrice de închiriat, interzise în Constanța

Agenția Națională de Meteorologie a emis cod galben de ceață în județul Constanța. Acesta a fost emis, astăzi, 27 august 2023, a ora 5:00 și este valabil până astăzi, 27 august 2023, ora 9:00. Se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

„Recomandăm reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor și evitarea opririi pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă”, spun cei de la Centrul Infotrafic.