PROGNOZA METEO. Caniculă, disconfort termic şi furtuni violente după amiaza toată săptămâna

LA NOAPTE Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în prima parte a intervalului în regiunile sudice, estice și centrale, unde pe spații mici vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

26 iun. 2022, 18:48
PROGNOZA METEO. Caniculă, disconfort termic şi furtuni violente după amiaza toată săptămâna

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic în creștere mai ales în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, local la munte și pe arii restrânse în rest, în special în sud, est și centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, ziua, în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul litoralului și 34 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 12 și 22 de grade. BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 17 grade.

EXCLUSIV Prognoza meteo a verii 2022. Cum va fi vremea în România. Dumitru Baltă a citit hărţile pentru tot anotimpul
PROGNOZA METEO MARTI Vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară în regiunile vestice și sud-vestice, unde indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul, sud-estul, centrul teritoriului și la munte, unde, mai ales după-amiaza și seara, pe alocuri, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul litoralului și 36 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul a 9 grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 16 grade, anunţă ANM

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va fi călduroasă, pe arii relativ extinse caniculară în zonele de câmpie și podiș, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est și la munte, unde doar pe arii restrânse vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

Fenomen spectaculos format în Marea Neagră. Tornadă surprinsă în timp ce înaintează spre uscat
PROGNOZA METEO JOI Vremea se va menține călduroasă, pe arii relativ extinse caniculară și cu disconfortul termic accentuat în zonele de câmpie și podiș. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est, sud-est, centru și la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Vremea va rămâne caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade. DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În orele după-amiezilor și ale serilor vor fi averse, cu probabilitate mai mare în jumătatea de vest a țării și la munte.