EXCLUSIV Prognoza meteo a verii 2022. Cum va fi vremea în România. Dumitru Baltă a citit hărţile pentru tot anotimpul

Meteorologul Dumitru Baltă a dezvăluit, în exclusivitate la România Tv, cum va fi vremea în următoarele luni de vară.

26 iun. 2022, 11:51
EXCLUSIV Prognoza meteo a verii 2022. Cum va fi vremea în România.  Dumitru Baltă a citit hărţile pentru tot anotimpul

Prognoza meteo a verii 2022. Meteorologul Dumitru Baltă anunţă că în vara aceasta vom avea intervale cu vreme caldă şi secetă, după care vor fi perioade scurte de timp cu ploi torenţiale.

Prognoza meteo a verii 2022. Se anunţă vreme caldă şi secetoasă în România

Citeşte şi Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, vijelii şi grindină în jumătate de ţară. Furtună electrică şi în Bucureşti

„Am inceput cu instabilitatea caracteristica lunilor de vara, indeosebi a lunii iunie, cantităţi mari de precipitatii. În continuare vom avea intervale cu vreme calda si secetoasă, după care vor fi intervale mai scurte cu ploi cu caracter de aversa, dar de intensitate mare. Asa ca toata vara aproape va fi in felul acesta.

În zilele urmatoare instabilitatea se va diminua din ce in ce mai mult, iar temperaturile vor creşte în fiecare zi câte puţin. La sfârşitul săptămânii vremea va deveni caniculară”, a spus meteorologul Dumitru Baltă la România Tv.

Cum va fi vremea în zilele următoare

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic în creștere mai ales în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în zona montană și submontană și pe arii restrânse în est și în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în creștere față de intervalul precedent, va avea maxima în jurul valorii de 32 de grade și minima de 17…20 de grade.

Prognoza meteo MARTI Vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară mai ales în zonele vestice unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte și în regiunile sudice unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo MIERCURI Vremea va fi călduroasă, caniculară îndeosebi în regiunile din jumătatea de vest a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est, sud-est și la munte, unde pe arii restrânse, probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară după-amiaza, cu o temperatură maximă de 34…35 de grade. Cerul va fi variabil, după[1]amiaza vor mai fi posibile ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În orele după-amiezilor și ale serilor vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai mare în zonele montane.

Citeşte şi „Zăpada sângerie” anunţă dezastrul. Efectele sunt ireversibile