PROGNOZA METEO. Val de ger siberian deasupra României. Cât vor ţine ninsorile şi frigul

PROGNOZA METEO. Ninsorile abundente din ultimele două zile în regiunea Munteniei şi Dobrogei ne arată ca iarna nu şi-a arătat toate puterile, meteorologul România TV Silviu Grigore explicând că temperaturile scăzute de la începutul săptămânii sunt provocate de un val de aer siberian.

RomaniaTV.net
15 ian. 2018, 09:16

PROGNOZA METEO. Totuşi, ninsorile din primele zile ale săptămânii se vor transforma în precipitaţii mixte, din cauza temperaturilor ridicate ce urmează să vină, riscul de apariţie a poleiului fiind însemnat.

„Luni, peste zi, vom rămâne sub incidenţa valului de aer continental polar responsabil de ger şi îngheţ, iar maximele vor fi destul de modeste în aproape toată ţara, nu mai mult de -8 grade în estul Transilvaniei spre 2 grade în vestul ţării. La noapte vom rămâne sub incidenţa aerului rece, dar în retragere din zona ţării noastre, motiv pentru care gerul va fi de interes doar la noapte şi mâine dimineaţă (marţi, n.r.), când mercurul va coborî, din nou, spre -20 de grade în estul Transilvaniei, -3 grade în vest, sud şi sud-vest. Totuşi, mişcările aerului vor aduce o creştere semnificativă a temperaturilor, între -3 şi 5 grade, iar miercuri este foarte probabil să vorbim de temperaturi exclusiv pozitive, de până spre 10 grade în sudul ţării”, a declarat Silviu Grigore.

PROGNOZA METEO. Meteorologul România TV avertizează că temperaturile ridicate vor duce la transformarea la apariţia unor precipitaţii mixte, iar în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Transilvania vor fi sub incidenţa pericolului de apariţie a poleiului.

La ora 11, cea mai scăzută temperatură se înregistreau în Vatra Dornei, unde sunt 15 grade, în timp ce la Sfântul Gheorghe termometrele arătau 14 grade. Cele mai ridicate temperaturi, însă tot negative, se înregistrau în vestul ţării, respectiv de -2 grade Celsius, în Oradea, Timişoara şi Arad.