PROGNOZA METEO. Crăciun fără zăpadă, de miercuri vremea se încălzeşte în toată ţara

Vremea se va menţine închisă în următoarele zile, dar cu valori de temperatură peste normalul perioadei. De miercuri vom avea chiar 12 grade în anumite regiuni, iar de zăpadă nu poate fi vorba decât la munte, la peste 1.400 metri altitudine.

19 dec. 2020, 14:30
PROGNOZA METEO. Crăciun fără zăpadă, de miercuri vremea se încălzeşte în toată ţara

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi predominant închisă, iar trecător, îndeosebi în regiunile extracarpatice, pe suprafețe mici se va semnala burniță sau fulguială. În zonele montane înalte cerul va fi variabil, dar la altitudini mai joase, în special în zona Carpaților Orientali și Meridionali, nebulozitatea va fi mai persistentă și izolat se vor semnala precipitații slabe mixte ce pot favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade, iar cele minime, între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

La Bucureşti, duminică, cerul va fi noros, iar trecător se va semnala burniță. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Luni, în regiunile sudice și estice vremea se va menține închisă, iar pe alocuri se va semnala burniță sau fulguială. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, îndeosebi dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață și numai izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Cu totul izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 2 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi închisă. Nebulozitatea va persista pe tot parcursul intervalului și trecător vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Marţi, cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor va fi în extindere începând de după-amiază, și va cuprinde jumătatea nordică a țării și local restul zonelor. Vor fi ploi, iar în estul Transilvaniei, în Moldova, în zona deluroasă din Muntenia și în Dobrogea, trecător se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona montană se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1400 m vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Pe suprafețe restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă, dar trecător și în nord-estul și vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. În zonele joase, izolat va fi ceață.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va menține închisă, și îndeosebi pe parcursul nopții va crește probabilitatea pentru precipitații slabe sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Miercuri, vremea se va încălzi în toate regiunile. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în Maramureș, local în Transilvania și Moldova, iar în cursul zilei și în Dobrogea și Muntenia. În zona montană se vor semnala precipitații mixte. La începutul intervalului, izolat vor mai fi condiții de polei. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade. În zonele joase, pe arii restrânse va fi ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo ANM pentru final de 2020 şi început de 2021. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult noros, iar la începutul zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO. Joi, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice pentru a două decadă a lunii decembrie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți la început în regiunile nordice apoi și în rest. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în toată țara, după cum anunţă ANM.

La Bucureşti, joi şi vineri valorile termice se vor situa peste mediile multianauale, apoi vremea va intra într-un proces de răcire. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.