Prognoza meteo. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie. Când ninge la Bucureşti

Un brâu anticiclonic pune stăpânire peste estul şi nordul Europei, aducând vreme rece şi ninsori, inclusiv în România la început de decembrie. În jumătate de nord a ţării, temperaturile vor fi mai mici decât normalul perioadei. şi vor fi precipitaţii în special sub formă de ploie. Ninsorile şi viscolul îşi vor face apariţia la munte şi temporar şi în zonele joase.

29 nov. 2022, 15:51
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie. Când ninge la Bucureşti

Prognoza meteo 30 noiembrie. În estul, sudul și sud-vestul țării cerul va fi noros și va ploua slab în Oltenia, pe arii mai restrânse în Banat și Muntenia și izolat în Dobrogea, iar în Moldova, trecător vor fi posibile precipitații mixte. În vestul Carpaților Meridionali și cu totul izolat în restul zonei montane va ninge, iar la altitudini sub 1400 m vor fi și ploi și lapoviță. Vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre sfârșitul intervalului și local în zonele joase de relief se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 6 grade.

De Sfântul Andrei, în București, cerul va fi noros și în prima parte a nopții trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35…40 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

 

Prognoza meteo 30 noiembrie – MIERCURI

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice ale datei. Cerul va fi noros în sud-vestul, sudul și estul țării, temporar cu precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în Oltenia, local în Banat și în Muntenia și izolat în Dobrogea, dar pe arii restrânse mixte posibil și în Moldova, unde vor fi condiții de polei. La munte pe alocuri se vor semnala ninsori slabe și lapoviță. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, local cu ceață, mai ales dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade.

București. Vremea se va menține închisă și spre sfârșitul nopții de miercuri spre joi se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. Trecător, ploi slabe sau burniță vor fi posibile și în restul intervalului. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 1…3 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Val de aer polar în România. Ninsori şi viscol de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Cum va fi vremea la parada de Ziua Naţională a României

 

Prognoza meteo de 1 decembrie

Joi, vremea va fi închisă și rece în regiunile extracarpatice, iar în rest în condițiile unui cer temporar noros ziua, valorile termice diurne vor fi local ușor mai ridicate decât mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 8 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. Aria precipitațiilor se va extinde treptat, astfel încât se vor semnala la început în jumătatea de sud a țării, iar mai ales spre seară și noaptea și în rest. Temporar vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori), exceptând Dobrogea unde va ploua, dar și Moldova și zona de munte unde vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice și sud-estice. Pe arii restrânse se va forma ceață.

București. Nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații sub formă de ploaie, dar temporar și lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, cu rafale în general de 35…40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

Citeşte şi: Prognoza iernii actualizată. Unde va ninge de Moş Nicolae. Anunţurile meteorologilor pentru Crăciun 2022 şi Anul Nou 2023

 

Prognoza meteo VINERI. Ninge la Bucureşti

Vremea va fi predominant închisă, cu valori termice ce se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor specifice perioadei. Local și temporar vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, lapoviță și ninsoare în zona submontană și mixte (ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) în restul teritoriului; izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea, Bărăgan și sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

București. Vremea va fi închisă, iar pe parcursul zilei probabilitatea pentru precipitații slabe (temporar lapoviță, ninsoare și ploaie) va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Vor fi condiții de ceață, îndeosebi noaptea.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea se menține în general închisă, cu valori termice ce se vor situa, în cea mai mare parte a țării, în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai mare după cum urmează: în prima parte a zilei, doar pe alocuri în regiunile nordice, unde acestea vor fi mixte (lapoviță, ninsoare și ploaie) și noaptea, pe arii restrânse în sud-vestul teritoriului, predominant sub formă de ploaie, dar și sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană aferentă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime, între -4 și 4 grade. Pe suprafețe mici în zonele joase de relief va fi ceață.

București. Vremea va fi închisă, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.