Prognoza meteo! Cum va fi vremea în Ajun şi în prima zi de Crăciun

Prognoza meteo! A început numărătoarea inversă până la sărbătorile de iarnă, iar toţi românii vor să ştie cum va fi vremea, atât în Ajun, cât şi în zilele de Crăciun. Şi pentru că iernile nu mai sunt cum erau odată, nu este de mirare ca temperaturile să fie peste limita normală.

22 dec. 2022, 14:22
Prognoza meteo! Cum va fi vremea în Ajun şi în prima zi de Crăciun
Cum va fi vremea în Ajun şi în prima zi de Crăciun

Prognoza meteo. În noaptea de 22 spre 23 decembrie, cerul va avea înnorări și va ploua slab în Crișana, Maramureș, Banat, local în Transilvania și izolat în nordul Moldovei. În zona montană înaltă, în general la altitudini mai mari de 1800 m vor fi precipitații mixte.

Izolat, mai ales în centrul și nordul țării, se va forma polei. În restul teritoriului local va fi nebulozitate joasă sau ceață asociată și cu chiciură, iar trecător vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h.

Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, se vor încadra în general între -4 și 4 grade. BUCUREȘTI Vor fi nori și ceață, posibil asociată cu burniță sau fulguială, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea după prima ninsoare din Bucureşti

Prognoza meteo vineri, 23 decembrie

Valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării, cu maxime în general între 3 și 13 grade și minime între -4 și 6 grade. Cerul va avea înnorări în vestul, centrul și nordul teritoriului, unde va ploua pe arii restrânse ziua și în extindere noaptea.

La munte, în special la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Izolat vor mai fi condiții de polei. Cu precădere dimineața și noaptea se va semnala ceață, iar mai ales în zonele extracarpatice va fi nebulozitate joasă, trecător și izolat asociată cu chiciură sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ce vor depăși 70…80 km/h pe crestele montane.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în mod normal, va fi de 5…6 grade, iar cea minimă în jur de 0 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo sâmbătă, 24 decembrie

Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, cu precădere în vestul țării. Cerul va avea înnorări în toate zonele, iar local și temporar va ploua slab. La altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță.

Îndeosebi în primele ore ale intervalului, izolat vor fi condiții de polei. Se va semnala pe alocuri ceață – dimineața mai ales în sud și sud-est, iar noaptea în special în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Prognoza meteo duminică, 25 decembrie

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu precădere în jumătatea sudică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 6 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe pe arii restrânse la munte, precum și în nord-estul și centrul teritoriului și izolat în rest. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zonele joase, mai ales la începutul zilei și noaptea, se va semnala local ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane.

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu o maximă de 9…11 grade și o minimă în jur de 0 grade. Cerul va fi variabil, iar noaptea se va forma ceață posibil asociată cu burniță. Vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo luni, 26 decembrie

Valorile termice se vor situa în continuare peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ploua local în vestul, nordul și centrul teritoriului și izolat în rest. La altitudini foarte mari vor mai fi precipitații mixte.

În zonele joase, cu precădere în cele extracarpatice, se va forma ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa în general între 6 și 13 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări și se va semnala ceață, cu precădere dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.