PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară în weekend

Vineri avem parte tot de vreme caldă, chiar deosebit de caldă în vest şi în nord-vest, cu maxime de la aproximativ 21 grade pe litoral, unde se face simţita influenţa mării până în jur de 30 grade în vest şi în nord-vest, zone care se află sub influenţa unei mase de aer mai cald.

RomaniaTV.net
22 mai 2014, 15:08
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară în weekend

Dacă în prima parte a zilei vremea e mai frumoasă, instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, mai ales în jumătatea estică şi în zonele de deal şi de munte, unde după-amiaza şi seară vor fi averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni doar izolat vor fi astfel de fenomene. Vor fi însă şi condiţii de grindină şi izolat averse torenţiale.

Caldă va fi vremea şi în Bucureşti, cu nori şi soare pe cer însă trecător norii acoperă cerul şi sunt condiţii de ploaie slabă şi descărcări electrice. Până după-amiază mercurul din termometre până la maxime de 25 – 26 de grade Celsius.

În prima zi de weekend vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii mai. Înnorări mai accentuate vor fi după-amiază şi în primele ore ale nopţii când în mai ales în zonele de munte şi local în sud-est şi în sud-vest vor fi ploi de scurtă durată şi intensificări de scurta durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul ţării doar pe arii restrânse aşteptăm astfel de manifestări ale vremii. Maximele se vor situa în general între 21 grade pe litoral şi 29 în vest şi în nord-vest.

Weekendul începe cu vreme cladă şi pentru bucureşteni. Dacă v-aţi programat o plimbare în parc sau o ieşire la gratar, mergeţi în prima parte a zilei când soarele e mai darnic, după-amiază se înnorează trecător şi e posibil să cadă averse însoţite de descărcări electrice. Maximele vor fi în jur de 26 grade Celsius.

Dumincă vremea va fi deosebit de caldă îndeosebi în estul ţării. Meteorologii prognozează aşadar maxime de la 22 grade în sudul litoralului până în jur de 30, izolat în Moldova şi în Muntenia. Dacă în prima parte a zilei ne bucurăm de vreme mai frumoasă, după-amiază instabilitatea atmosferică accentuată determină înnorări temporare, averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în vest şi la munte şi mai puţin în celelalte regiuni. Vor fi şi condiţii de grindină şi izolat ploile pot fi torenţiale.

Vremea devine deosebit de caldă şi pentru locuitorii Capitalei, maximele la umbră urcă după-amiază spre 28..29 de grade Celsius. Cerul e partial acoperit de nori în prima parte a zilei, apoi însă vor fi înnorări şi condiţii pentru averse şi fenomene electrice.

Luni vremea va fi deosebit de caldă, mai ales în est, unde pe arii restrânse se vor atinge 30 … 31 grade, iar cele mai mici maxime sunt prognozate în Dealurile de vest, în jur de 23 grade. Şi tot în vest, dar şi la munte cerul se înnorează temporar şi vor fi averse, descărcări electrice şi scurte răbufniri ale vântului. Izolat poate cădea grindină şi ploile sunt mai însemnate cantitativ. De marţi până aproape de weekendul viitor temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, dar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în majoritatea regiunilor, şi mai ales în nord, în est şi în centru vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.