PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie

PROGNOZA METEO. Vremea va fi deosebit de rece în toate regiunile, local geroasă dimineața și noaptea. Abia la începutul săptămânii viitoare, temperatura începe să crească în termometre.

RomaniaTV.net
29 nov. 2018, 16:38
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie

VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi deosebit de rece în toate regiunile, local geroasă dimineața și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 1 grad, iar cele minime se vor încadra între -16 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile extracarpatice unde trecător și izolat vor fi ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în sudul Moldovei și al Banatului și în jumătatea de est a Munteniei, unde rafalele vor fi de 45…55 km/h, iar pe litoral 60…70 km/h . Mai ales noaptea, pe arii restrânse vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -10 grade. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Mai ales spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață, asociată cu depunere de chiciură și trecător, posibil, fulguială.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 și 2 grade, iar cele minime între -16 și -4 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil la senin, exceptând extremitatea de nord-est și cea sudică, unde va fi nebulozitate joasă de tip stratiform, condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură și izolat, posibil, fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Delta Dunării.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare, deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă în jurul valorii de -10 grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel că se vor situa în jurul mediilor multianuale ale datei în vest, nord-vest, centru, la deal și la munte, însă în restul zonelor vor fi în continuare cu mult mai scăzute față de norme. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade, iar cele minime vor fi de la -13 grade în estul Transilvaniei și sudul Olteniei, până la 4…5 grade în Banat și Crișana.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vest și în extremitatea vestică a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane și în Câmpia de Vest. În regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în rest va fi ceață, posibil persistentă mai ales în sud.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii decembrie, geroasă dimineața. Temperatura aerului, în creștere față de intervalul anterior, va avea valoarea maximă de 0…1 grad și minima în jurul a -8 grade. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea va fi ceață, posibil persistentă. Vântul va sufla slab până la moderat.

LUNI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să crească ușor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, mai scăzute în Lunca Dunării, iar cele minime, în general, între -7 și 3 grade. Cerul va deveni noros în vestul, centrul și nordul țării și, mai ales în a doua parte a intervalului, local va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană. În regiunile sudice și estice, dimineața și noaptea va fi ceață, posibil persistentă.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor continua să crească ușor. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea va fi ceață, posibil persistentă.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 04.12.2018 ORA 08.00 – 07.12.2018 ORA 08.00

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor menține în jurul celor normale ale datei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată la începutul intervalului.