PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO: Valorile termice diurne vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, îndeosebi în sud-vestul, sudul si estul teritoriului. Miercuri, în Bucureşti temperatura maximă va fi de 11 grade.

18 oct. 2016, 12:51
PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în următoarele zile

LA NOAPTE: Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, local în sud-vestul teritoriului şi numai izolat în rest. Trecător, pe crestele montane înalte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade in depresiuni si 7 grade in vestul tarii si pe litoral. Pe spaţii restrânse va fi ceaţă, iar în centru şi nord-est izolat se va semnala brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…5 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Valorile termice diurne vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, îndeosebi în sud-vestul, sudul si estul teritoriului. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat, iar în rest numai izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. La munte, îndeosebi în primele ore, precipitatiile vor fi si sub formă de lapovită si ninsoare.

În cursul nopţii înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala cu totul izolat şi trecător. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi în sudul Banatului, unde în a doua parte a intervalului rafalele vor depăşi 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in nordul Moldovei si 14 grade in nord-vest. Pe arii restrânse va fi ceată, iar noaptea izolat se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros ziua, dar condiţiile de ploaie slabă sau burniţă vor fi reduse. Noaptea înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Valorile termice vor marca o crestere uşoară fată de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, dar în regiunile estice şi sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, ploi sau burniţă, izolat în est şi sud-est şi mai ales ploi şi lapoviţă, pe arii restrânse la munte. Noaptea, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde la nivel local partea de vest şi nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei si 17 grade in Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Valorile termice diurne vor fi în continuare mai scăzute decât cele normale în această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va mentine rece în estul tării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros si va ploua în jumătatea de vest, unde pe arii restrânse, mai ales la munte se vor cumula cantităti de apă mai însemnate. În celelalte regiuni izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in nordul Moldovei şi 18 grade in centrul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi în general închisă si, în timpul noptii, trecător vor fi condiţii de ploaie slabă sau burniţă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

TENDINTA

SAMBATA – Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a tării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade in nordul Moldovei si 18 grade in sudul tarii. Cerul va fi mai mult noros si va ploua în majoritatea regiunilor, iar cantitătile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în jumătatea de vest a tării. În zona montană înaltă, trecător precipitatiile vor fi mixte. Vântul va prezenta intensificări locale, mai ales în timpul zilei.

DUMINICA si LUNI – Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. În prima zi mai sunt posibile ploi, cu precădere în regiunile nordice, apoi va creste probabilitatea de aparitie a cetii în zonele joase de relief, mai ales noaptea si dimineata.