PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în următoarele zile, însă nu scăpăm de ploi. Luni, în Bucureşti vremea va fi închisă şi temporar va ploua, iar temperatura maximă va fi de 18 grade.

30 sept. 2018, 13:35
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
30.09.2018 ORA 21 – 01.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ. În nordul, centrul și nord-estul teritoriului în condiții de cer mai mult senin, vremea va fi rece pentru această dată, iar în zonele joase izolat se va forma ceață. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, cerul va prezenta înnorări temporare și mai ales în a doua parte a nopții va ploua slab, local în Dobrogea și cu totul izolat în Muntenia și Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul
Banatului și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -3 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 14 grade. Se va produce brumă, pe arii restrânse în estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei.

BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul nopții vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
01.10.2018 ORA 09 – 02.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ. În jumătatea de sud-est a țării, valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp, iar spre seară și noaptea, cel mai probabil în Dobrogea și sud-estul Munteniei, izolat se vor totaliza peste 30…35 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului, iar minimele se vor situa, în general, între 4 și 14 grade. Izolat, dimineața și noaptea va fi ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă și temporar va ploua, iar cantitățile de apă estimate vor fi în jur de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa sub media multianuală, respectiv o valoare de 17…18 grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
02.10.2018 ORA 09 – 03.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ. Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei, când va mai ploua slab, local în extremitatea de sud-est și izolat în rest, cu precădere în zonele de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului, în zona montană înaltă din nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade, iar cele minime în general între 4 și 14 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade, mai coborâtă în zona preorășenească până spre 8 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
03.10.2018 ORA 09 – 04.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ. Vremea va continua să se încălzească în sudul și sud-estul țării, unde va deveni caldă pentru începutul lunii octombrie, iar în rest valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări și izolat ploi slabe, în nordul, nord-estul teritoriului, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte și trecător în celelate regiuni. Temperaturile maxime, se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai mari valori în sud-est, iar cele minime, în general, între 5 și 15 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va continua să se încălzească ușor, devenid caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.10.2018 ORA 09 – 05.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ. În cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile nordice și nord-estice, precum și în zona de munte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în nordul, estul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime în general între 1 și 11 grade. Izolat se va semnala ceață, iar în depresiunile intramontane vor fi condiții de brumă.

BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
05.10.2018 ORA 09 – 08.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Condițiile de ploaie vor fi mai ridicate în regiunile vestice, spre sfârșitul intervalului.

BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.