PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În următoarele zile vremea va rămâne instabilă, cu înnorări accentuate, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată așe vântului și grindină. În București, maximele vor ajunge la 30 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 17:29
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

La noapte

În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp și izolat, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 60…80 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, iar ploile și intensificările de vânt izolate. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 16 grade.

DUMINICA

Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină, ziua în jumătatea de vest a teritoriului și în zonele de deal și de munte, iar noaptea îndeosebi în Muntenia, Transilvania, Maramureș și vestul Moldovei. Cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. În extremitatea de est și de sud-est a teritoriului, vremea va fi în general frumoasă, iar astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Dealurile de Vest și 32 de grade în sud-estul Munteniei, iar cele minime între 12 și 21 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI

În cursul zilei vremea se va menține în general frumoasă, însă spre orele serii și noaptea instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

LUNI

În cursul zilei vremea se va menține în general instabilă în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Noaptea cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a teritoriului și numai pe arii restrânse îndeosebi în nord-vest vor mai fi averse slabe. Temperaturile maxime, ușor mai scăzute decât în ziua precedentă în sud-est, dar mai ridicate în vest, sud-vest și parțial în centru, vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când vor mai fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.

MARTI

Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă în orele amiezii, local în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după orele prânzului îndeosebi în regiunile nordice, nord-estice și centrale precum și la munte, unde pe arii în general restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă, înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, izolat vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între 12 și 21 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va încălzi, devenind în orele amiezii călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

MIERCURI

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta începând din orele amiezii local în jumătatea nordică a țării, iar spre seară și noaptea pe suprafețe mai mici și în restul teritoriului, prin înnorări și perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în în sud și sud-est, unde după-amiaza vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între 13 și 21 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în a doua parte a nopții, când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 19…20 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

DE JOI PANA SAMBATA

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei, exceptând la începutul intervalului regiunile nordice și nord-vestice și parțial în cele centrale unde vor fi mai coborâte. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi mai mare îndeosebi la munte.