Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend. Cât mai durează ploile

Prognoza meteo weekend. Meteorologii nu aduc veşti bune: vremea continuă să fie instabilă în weekend şi pe tot parcursul săptămânii viitoare, cu tot cu furtunile din ultima vreme. Umbrela rămâne un accesoriu obligatoriu.

RomaniaTV.net
31 mai 2019, 14:26
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend. Cât mai durează ploile

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină, rafale de vant, chiar cu aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei,nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 20 de grade.

BUCUREŞTI
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse, chiar si cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină. Cantitatea estimată pentru acest interval este de 25…30 l/mp, posibil în unele cartiere 40…50 l/mp. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

SAMBATA

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Excepție va face sud-estul și extremitatea sudică a teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în general instabilă. Probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în primele ore ale zilei și din nou spre seară. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai mare de apariție în sudul și sud-vestul teritoriului, precum și în zonele montane și submontane. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cu precădere în sud-vest și în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține în general instabilă. Cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi înnorările temporar accentuate, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare accentuat în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în sud-vest, la munte și în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 29 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

BUCUREŞTI
Gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare accentuat. Cu o probabilitate în creștere începînd cu orele amiezii vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și în cea mai mare parte a țării se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil căderi de grindină. Cantitățile de apă înregistrare vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

MIERCURI – VINERI
Vremea se va menține în general instabilă în majoritatea regiunilor, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.