PROGNOZA METEO. Se anunţă averse, descărcări electrice şi grindină. Cum va fi vremea în WEEKEND, pe regiuni

PROGNOZA METEO. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, ziua în jumătatea de sud-vest a țării, iar noaptea mai ales în nord-est. Vor fi condiții de grindină și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate.

11 mai 2018, 13:50
PROGNOZA METEO. Se anunţă averse, descărcări electrice şi grindină. Cum va fi vremea în WEEKEND, pe regiuni

ROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
11.05.2018 ORA 21 – 12.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și posibil descărcări electrice, pe arii restrânse în jumătatea de sud-vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și în prima parte a nopții, cînd vor fi condiții pentru averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.05.2018 ORA 09 – 13.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, ziua în jumătatea de sud-vest a țării, iar noaptea mai ales în nord-est. Vor fi condiții de grindină și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade pe litoral și în nordul Moldovei și 28…29 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 1…2 grade, unde vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
13.05.2018 ORA 09 – 14.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, pe arii extinse în jumătatea de est a țării și local în rest. Izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări în nordul, nord-estul țării și la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate începând din a doua partre a zilei, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
14.05.2018 ORA 09 – 15.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, chiar ușor mai scăzute în nord-est. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și în timpul zilei se vor semnala averse și izolat descărcări electrice în regiunile sud-sud-vestice,
nord-nord-estice și centrale precum și în zonele montane și pe arii restrânse în rest, iar în a doua parte a intervalului, în special în vest și sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în partea centrală și de răsărit a teritoriului, pe crestele montane, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate în partea a doua a zilei, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
15.05.2018 ORA 09 – 16.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în regiunile vestice și sud-vestice, local și în rest, mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul țării și la munte, dar de scurtă durată, asociat și ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, temporar accentuate, și mai ales începând din orele amiezii vor fi intervale cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
16.05.2018 ORA 09 – 19.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei, iar local și temporar se vor semnala averse.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei, iar temporar se vor semnala averse.