PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Regimul termic va fi caracterizat de valori ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

01 nov. 2018, 15:32
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

VINERI

ÎN ŢARĂ

În vestul, nord-vestul și centrul țării vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cerul va fi variabil, condițiile de ploaie reduse, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse, în special în depresiuni, se va forma ceață. În restul teritoriului, în condițiile în care mai ales în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții cerul va avea înnorări, local va fi ceață și izolat burniță, abaterea temperaturilor față de mediile  climatologice specifice datei va fi mai mică față de restul țării, iar în zona litoralului valorile termice se vor situa chiar în jurul celor normale. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, nordul Moldovei și pe crestele munților. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 1…2 grade în depresiunile intramontane și 16 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele obișnuite datei. Cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții când vor fi condiții de ceață și de burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, chiar mult mai caldă în regiunile intracarpatice. Cerul va fi temporar noros și mai ales dimineața și noaptea local în sud, în est și în depresiuni va fi ceață și izolat burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 1…2 grade în estul Transilvaniei și 14…15 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu nori joși de tip stratiform și condiții de ceață, dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată, chiar cu mult mai caldă în nord-vestul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, însă dimineața și noaptea se vor semnala temporar nori joși de tip stratiform în estul și sud-estul teritoriului, iar în zonele joase pe arii relativ restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar mai ales dimineața și noaptea temporar vor fi nori joși de tip stratiform și condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

LUNI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei, chiar dacă vor marca o ușoară scădere, cu precădere în nord-vest și centru. Cerul va fi variabil spre senin în regiunile intracarpatice și la munte, dar va prezenta nebulozitate stratiformă în restul țării, în special dimineața și noaptea, când trecător și pe arii relativ restrânse va burnița. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade. În zonele joase izolat va fi ceață.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor marca o ușoară scădere față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări, în special cu nebulozitate joasă și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

TENDINŢA PENTRU INTERVALUL 06.11.2018 ORA 08 – 09.11.2018

ÎN ŢARĂ

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice perioadei, în special în regiunile intracarpatice. Ploile se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord-vest.

LA BUCUREŞTI

Regimul termic va fi caracterizat de valori ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.