PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la sfârşitul săptămânii

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi uşor în perioada următoare, ceea ce înseamnă că în regiunile joase ploile vor înlocui ninsorile. Acest lucru va favoriza însă şi apariţia poleiului.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 15:25
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la sfârşitul săptămânii

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vest și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei. În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudini mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări local în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa în general între -6 și 3 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații mixte la începutul intervalului, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va fi de 0…1 grad.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații, ziua îndeosebi în regiunile nordice, estice și centrale, iar noaptea cu precădere în cele sudice și sud-estice. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș și în nordul Moldovei, mixte în restul Moldovei, Transilvania și nordul Crișanei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe suprafețe mici se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari unde va spulbera zăpada și trecător va viscoli ninsoarea, în Dobrogea, iar noaptea în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei și 11 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime între -8…-7 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 7 grade în sudul litoralului. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, condiții de ploaie la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul se va intensifica treptat, astfel că în a doua parte a nopții va atinge la rafală viteze, în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă seva situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ, local, în jumătatea de sud a țării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova, în zona Carpaților Orientali, mixte în celelalte masive montane, precum și în Transilvania și în Maramureș și mai ales sub formă de ploaie în restul teritoriului. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul și sud-estul țării, precum și la munte, unde mai ales ziua, la rafală se vor atinge viteze cuprinse în general între 50 și 60 km/h. În Carpații Orientali și la altitudini mari în restul zonei montane trecător zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în nordul Moldovei și 10 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa între -9 și 0 grade, mai ridicate în vestul țării, dar mai ales în sudul litoralului, unde vor fi de până la 5…6 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a intervalului, cu rafale în general între 45 și 50 km/h. Vor fi condiții de polei. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar minima de -2…0 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare închisă și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi
predominant sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, precum și în Carpații Meridionali și Orientali, mai ales ploi însud-est și mixte în rest. Local se va forma polei. Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud a teritoriului și pe crestele montane aferente, unde ninsoarea va fi viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 9 grade, iar cele minime între -7 și 6 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi noros, temporar va ploua și vor fi condiții de polei. VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad,iar cea minimă în jur de 0 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi noros și se vor semnala precipitații în sudul, centrul și estul țării și pe arii mai restrânse în rest. La munte și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori, în Dobrogea vor predomina ploile, iar în rest se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va mai avea intensificări în prima parte a intervalului în Oltenia și Muntenia, precum și pe crestele Carpaților Meridionali, iar în restul timpului și alspațiului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie ziua și mixte noaptea. Vântul va mai avea unele intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

TENDINŢE DUMINICĂ – MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi în creștere ușoară, iar temporar se vor semnala precipitații în aproape toate regiunile.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi în creștere ușoară, iar temporar se vor mai semnala precipitații.