PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în prima parte a săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO: Ziua de duminică începe cu ger în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar peste zi vremea rămâne rece în sud, în centru, dar şi în est în timp ce în zonele din vest şi mai ales nord-vest este chiar uşor mai cald decât în mod normal, cu maxime de la minus 6 grade Celsius în depresiuni până spre 9 grade Celsius în Maramureş. În a doua parte a săptămânii viitoare, temperaturile cresc uşor şi treptat, astfel că în weekend se vor apropia de normalul termic.

RomaniaTV.net
01 feb. 2014, 15:29
PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în prima parte a săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO: Duminică, în sud şi în sud-estul ţării norii domină cerul şi mai lasa local ninsori slabe. În sudul Dobrogei, izolat sunt condiţii de ploaie slabă sau lapoviţă si se poate depune polei. În restul ţării soarele se arată printre nori, dar în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă asociată cu depuneri de chiciură. Vântul suflă ceva mai alert în sud-vest, în sud, pe litoral şi bineînţeles la munte.

PROGNOZA METEO: În Capitală, deşi temperaturile sunt în creştere, vremea este încă rece pentru începutul lunii februarie. Cerul este noros şi trecător mai fulguieşte. Până după-amiază mercurul urcă în termometre până la minus un grad, dar vântul care e destul de sprinten accentuează senzaţia de frig.

Prima zi a săptămânii viitoare începe tot cu ger în nordul Moldovei, dar mai ales în estul Transilvaniei, unde termometrele vor arăta din nou minime sub -20 grade Celsius. Vremea rămâne rece pentru această dată în regiunile extracarpatice, parţial şi în centru în timp ce în restul ţării temperaturile sunt mai apropiate de cele normale şi chiar mai mari. Maximele se vor încadra între -6 grade Celsius în depresiuni şi aproximativ 8 grade Celsius în Maramureş şi în Dealurile de Vest. În sud şi în sud-est mai sunt ceva înnorări însă doar izolat mai fulguieşte, în timp ce în celelalte regiuni cerul se anunţa variabil. Mai ales dimineaţa, pe arii restrânse în zonele joase, va fi ceaţă asociată cu chiciură. Vântul e mai alert în sud şi în sud-est şi cade cu câteva grade temperaturile real resimtite.

PROGNOZA METEO: Luni, în Bucureşti, vremea va fi rece pentru această dată, cu maxime ce ating pragul îngheţului, dar sunt cu aproximativ 3 grade Celsius sub valorile normale. Norii râmân pe cer, dar sunt şanse reduse să mai ningă. Vântul e însă destul de activ şi accentuează senzaţia de frig.

PROGNOZA METEO: Marţi, în regiunile intracarpatice maximele sunt apropiate sau chiar mai mari decat cele nomale, în timp ce în regiunile aflate la est şi sud de Carparţi frigul e pătrunzător, mai ales după o noapte geroasă în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Subcarpaţi. Maximele pleacă de la minus 7 grade Celsius în depresiuni şi ajung la 8 grade Celsius în nord-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud şi în est, unde însă doar izolat şi trecător mai cad câţiva fulgi de nea. În zonele joase, îndeosebi dimineaţa, local va fi ceaţă asociata cu chiciură. Vântul suflă mai alert în sudul Banatului şi la munte.

Bucureştenii au parte marţi de încă o zi cu vreme rece. Maximele nu trec de 0 grade. Cerul va mai fi doar temporar noros si nu mai ninge.

PROGNOZA METEO: Miercuri temperaturile mai cresc şi în estul ţării aşa regimul termic se apropie de cel normal în această perioadă în cea mai mare parte a ţării. În zonele joase norii şi ceaţa dau tonul zilei, cel puţin în primele ore. În rest, cerul va fi variabil şi doar izolat în sud va mai fulgui. Maixmele vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade Celsius, dar în depresiuni şi în zonele cu ceaţă persistentă va fi mai frig.