Prognoza meteo. Cupola de foc prelungeşte vara toridă, la pachet cu disconfort termic ridicat şi furtuni violente

În primele ore ale nopții, înnorări mai accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi local în regiunile sudice și la munte, pe arii restrânse în centru și cu totul izolat în celelalte zone. În rest, cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

24 aug. 2023, 18:40
Prognoza meteo. Cupola de foc prelungeşte vara toridă, la pachet cu disconfort termic ridicat şi furtuni violente

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură se va menține, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia de Vest și Câmpia Română și doar izolat în rest. Disconfortul termic va fi ridicat în jumătatea de sud a teritoriului, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 35 de grade, iar cele minime între 14 și 23 de grade, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre 10…11 grade în cele din Carpații Orientali. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, pe arii restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după-amiaza, în zona de munte și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI
Valul de căldură se va menține, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar minima va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a țării, pe arii relativ extinse va fi caniculă, iar disconfortul se va accentua îndeosebi în zonele de câmpie și podiș unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 27…29 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni, spre 11…12 grade în cele din Carpații Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat averse și descărcări electrice, după-amiaza, în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat. Pe spații mici, în special în depresiuni, spre dimineață se va forma ceață, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Valul de căldură va persista, va fi caniculă, astfel că în orele după-amiezii se vor atinge valori în jurul a 35 de grade, determinând disconfort termic ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Alertă METEO: cât de cald va fi în România la final de săptămână. Raport ANM

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor persista în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii relativ extinse va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 37 de grade, cu valorile mai scăzute pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, însă în doua parte a zilei vor fi perioade în care înnorările se vor accentua la munte și vor fi posibile ploi izolate de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI
Valul de căldură și canicula vor persista, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20 de grade, ușor mai scăzută în zona periferică, spre 17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor continua în cea mai mare parte a țării și pe arii relativ extinse va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, însă în doua parte a zilei vor fi perioade în care înnorările se vor accentua la munte și vor fi posibile ploi izolate de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului.

Cod roşu de fenomene periculoase. A fost emis Ro-Alert, se depăşesc cotele de pericol
BUCUREȘTI
Valul de căldură și canicula vor continua, astfel că disconfortul termic se va menține ridicat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va persista în prima zi în toate regiunile, apoi vremea se va mai răcori în centru, nord și vest. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi temporar ridicată, la început îndeosebi în jumătatea vestică, iar apoi și în rest.

BUCUREȘTI
Valul de căldură va continua, iar în prima zi canicula va fi intensă. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va crește spre sfârșitul intervalului.