Prognoza meteo. Cupola de foc se întoarce, val de caniculă peste România de vineri

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în primele ore ale intervalului în nord-vest și la munte, cu precădere în zona Carpaților Occidentali, unde pe spații mici vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre valori în jurul a 11 grade. Izolat în depresiuni, spre dimineață vor fi condiții de ceață.

17 aug. 2023, 13:06
Prognoza meteo. Cupola de foc se întoarce, val de caniculă peste România de vineri

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi călduroasă, local caniculară în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat local în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte, unde pe arii în general restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate (peste 20…25 l/mp) și vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sudul Dobrogei, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11 grade.

București

Vremea se va menține caniculară și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade și cea minimă va fi de 19…20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară. Un ciclon strică ultimele vacanţe!

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat local în regiunile vestice, sudice și sud-estice și izolat în cele centrale și nord-estice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în vest, nord-vest și în centru, precum și la munte unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă acumulate vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

București

Vremea va fi în continuare caniculară, disconfortul termic se va menține ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade și minima de 18…20 de grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi călduroasă în toată țara, cu disconfort termic accentuat pe arii extinse, iar în sud-sud-est canicula se va intensifica; temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și local averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, în zonele montane și submontane; în restul teritoriului, ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat, îndeosebi în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, izolat în jurul a 40 km/h, în Dobrogea.

Meteorologii au modificat prognoza în România. Când scăpăm de temperaturile sufocante de peste 30 de grade Celsius

București

Canicula se va intensifica, după-amiaza se vor atinge temperaturi de 36…38 de grade, iar minima nopții nu va coborî sub 20…22 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Valorile termice se vor mai pondera în nord și nord-est, însă în restul țării valul de căldură și disconfortul termic accentuat vor persista, iar în sudul extrem și în sud-est canicula va fi intensă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, ușor mai scăzute în extremitatea de nord a teritoriului și în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse, după orele amiezii, pe alocuri în Moldova și zona Carpaților Orientali și pe arii restrânse în restul masivelor montane; izolat vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice, anunţă ANM.

București

Valul de căldură va persista și canicula se va menține intensă; temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar minima nu va coborî sub 21…23 de grade, determinând disconfort accentuat. Cerul va fi variabil și vântul slab până la moderat.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

În majoritatea zonelor, temperaturile se vor mai pondera, totuși vremea se va menține pe arii extinse călduroasă, iar în sudul țării local va fi caniculă. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

București

Temperaturile se vor mai pondera, însă va fi în continuare caniculă și disconfort termic relativ ridicat. Nu vor fi șanse de ploaie.